hirdetés

Kunhalmi felszólította a minisztert, hogy mondjon le. Balog Zoltán miniszter a lényegében zsarolással létrehozott Nemzeti Pedagóguskarral, a közpénzégetésben jeleskedő Magyar Művészeti Akadémiával, a közoktatásban tapasztalt káosz nagy részét előállító Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal  és az MTA tagjaival szeretné eljátszani a szakmai párbeszédet. Ezen túl valamilyen nem részletezett módon bevonná a Fidesz-kormánytól néhány éve már nem túl távoli iparkamarát, és meg nem nevezett szervezeteket, érdekvédőket – írja Kunhalmi Ágnes, a kulturális bizottság alelnöke közleményében.

kunhalmi

Az oktatás jelenlegi kaotikus, önfelélő helyzetében a miniszter egy dolgot tehet: vállalja a felelősséget rombolásukért és lemond tisztségéről. A közoktatás napi működési zavarait a Fidesz oktatáspolitikája okozza, miközben a világ is változik. A Fidesz jól érzékelhetően ebből semmit nem ért, továbbra is a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik.

Nem azért kell kerekasztal, hogy megnyugodjanak a tanárok vagy a szülők, hanem azért, hogy az állam érzékelje a változást, az iskolákban élő diákok, tanárok és szülők szemével lássa a világot és támogatni tudja az ország fejlődését. A szakmai párbeszéd intézményeit és kultúráját az ország jövőjéért kell megteremteni. Azért, hogy az információs társadalom kihívására válaszokat fejlesszünk egy ország, közösen.

Az MSZP valódi párbeszédet épít a szakmával, az érdekképviseletekkel és a szülőkkel, a Fidesz legyőzése után pedig intézményes szinten is állandó, őszinte és nyitott szakmai együttműködést teremtünk írta Kunhalmi.