hirdetés

A köztévé már terroristák elfogását is említi szerb-magyar határon. Hiába csúcs és profi az ország védelme. S rendőreink az életük árán is védenek minket és szolgálnak, ja meg a katonák. Csak ez az egész hír úgy fura, ahogy vab. Azaz nem stimmel vele sok sok minden. Csak aztán nehogy úgy járjunk mint 2003-ban, amikor egy palesztin származású orvosra sütötte rá a rendőrség, hogy terrorista gyanús személy és helyezték előzetes letartóztatásba. Az ártatlanul meghurcolt doki most súlyos tízmilliókat kér az államtól.

röszke II vízágyú

Tény, hogy ma Horgosnál állt a bál. A migránsok elégedetlenkedtek és dühük összecsapásba bontakozott kis, amikor végső elkeseredésükben áttörték a magyar határt hermetikusan lezáró modernkori szögesdrótból készített vasfüggönyt.

Innentől kezdve elszabadult a pokol. A rendőrök sorfalat álltak, a migránsok özönlöttek, a TEK is próbálta rendezni a sorokat, amelynek a mérlege majd két tucatnyi rendőr sérült és ki tudja mennyi menekült.

Aztán jött a nap híre miszerint az M1 híradója bomba hírként jelentette be, hogy terroristát fogtak a magyar rendőrök a szerb-magyar határnál. Az elfogott férfi a mai határ menti összecsapásokban vett részt a jól értesült köztévé szerint. Egyelőre azonban azt nem tudni, hol van a férfi, hol hallgatják ki. Ami érthető, hisz terrorista és ha az, akkor hogy nézne már ki, hogy bemondjuk hova vittük, hátha jön a többi kiszabadítani. Szóval a köztévé talán már a nevét is tudja és azt is, hány terrorista robbantásban, vérengzésben vett részt az illető. Csak nehogy úgy járjunk mint 2003-ban, amikor egy palesztin származású dokit azért tepert le a kommandó, mert állítólag komoly terrorista gyanús előkészületeket tett. Persze ez csak azért volt, mert épp akkor jött Izrael államfője és kellett egy nagy szuper tuti jó hír a rendőrökről, hogy milyen tökös fiúk és résen voltak. ( Többnyire tökös és szuper fiúknak tartjuk a rendőröket – kivéve amikor nem azok – a szerk ).

Anno a meghurcolt fogorvost 2003-ban terrorcselekmény előkészülete miatt őrizetbe vettek, majd jó pár hónap múlva szabadon engedtek, és az eljárást is megszüntették ellene. Móse Kacav akkori izraeli elnök 2004 áprilisi látogatása előtt néhány órával vették őrizetbe a rendőrök terrorcselekmény előkészületének gyanújával, a főügyészség azonban júniusban szabadlábra helyezte.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelést javasolt a fogorvos ellen, mert a nyomozók szerint Saleh Tayseer 2003 végén megbízást adott egy személynek robbanószer beszerzésére azért, hogy szintén az ő megbízásából egy harmadik személy merényletet kövessen el egy zsidó múzeumban.

A Fővárosi Főügyészség 2004 szeptemberében jelentette be, hogy a terrorcselekménnyel gyanúsított fogorvos elleni eljárást megszüntették, mert álláspontjuk szerint nincs kellő bizonyíték a vádemeléshez.

A palesztin fogorvos ezt követően perelte be a magyar államot kártalanításért. A fogorvos eleinte 200 millió forintos nem vagyoni kártérítést kért, ez azonban az eljárás során ügyvédváltás miatt módosult, és jelenleg 20 millió forint nem vagyoni kárt kér, továbbá vagyoni kárként 8 millió 118 ezer forintot és ennek kamatait.

A vagyoni károk között szerepel telefonköltség, a fogorvosi rendelő fenntartásának költségei, valamint az elmaradt haszon.
A per október 28-án folytatódik, ezen a tárgyalási napon várhatóan ítéletet is hirdetnek.

(Fotó:Kisalföld)