hirdetés

Némi rumli és zűr van Zuglóban. Hiába diadalmaskodott a baloldal által támogatott Karácsony Gergely úgy tűnik már most  vitája van  párt és eszmetársaival. Az új polgármester ugyanis nem akarta kinevezi a Zuglói Vagyonkezelő élére a baloldal által támogatott ifj. Feigli Ferencet. Az úr anno az elhunyt MSZP-s nagyember Toller László bizalmasa volt, sőt az FKF-nél is ténykedett s bele is keveredett pár fura, kétes ügybe. ennek ellenére őt támogatják a baloldali képviselők és emiatt komoly bajba került Karácsony .

 karácsony -tóth

 Ifjabb Feigli egyik gyanús ügylete 2011-ig nyúlik vissza, ami miatt több száz millió forintos kár érhette a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t egy közbeszerzés miatt, amelyet feltehetően előre leosztottan, egy konkrét ajánlattevőre írtak ki. Állítja róla a Fidesz közeli és CÖF-ös hírportál a Pestrisrácok.hu. A tender felelőse a társaságtól azóta eltávolított ifjabb Feigli Ferenc volt, akinek az apja Feigli Ferenc, Barcs korábbi MSZP-s polgármestere. Utóbbi ráadásul a milliárdos támogatásokról döntő Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke is volt, a pozíció segítségével fia üzleti ügyeit is egyengethette a térségben. Egyes forrásaink szerint Feigli Ferenc egyenesen Puch László MSZP-pénztárnok helyetteseként, helytartójaként is funkcionált Baranya megyében. A 2011-es FKF tenderen több mint 1 milliárd 630 millió forintot kaszált a nyertes cég. Utólag szignózott dokumentum, aláhamisított jegyzőkönyv, feljelentés, ejtett nyomozás is színesíti a fura ügyet. De az FKF Zrt. új vezetése egy másik, szintén ifjabb Feigliék által lebonyolított tendert is nyög, amely miatt tavaly október 2-án tett feljelentést Klug Lajos, a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. vezérigazgatója. A Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének, ezen belül versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Feigli állítólag olyan munkagépek beszerzését vezényelte le, melyek gyakorlatilag alkalmatlanok voltak feladatukra. Tény  kérdése, hogy mindezen ügyek miatt jogerősen sosem ítélték el a Zuglói Vagyonkezelő élére kiszemelt baloldali politikust. Így az ártatlanságvélelme is megilleti.

Nagyobb gond azonban az,hogy Feigli kinevezésére a zuglói új polgármester karácsony Gergely nemet mondott. hogy pontosan miért azt nem tudni,de feltehetőleg a Fidesz és CÖF közeli cikkek miatt. Emiatt pedig odáig fajult a helyzet, hogy a nagy elv és eszme koalició tagjai kijelentették kenyértörés lesz az ügy kimenetele. Úgy tudjuk Karácsonynak azt is kijelentették a baloldali és liberális  politikusok, hogy ezen viselkedésével felrúgja a politikai alkukat, megállapodásokat és akár az lesz az ügy kimenetele, hogy j választások kiírásába kényszerítik bele Karácsonyt.