hirdetés

Komoly bajba került Abony városa is a brókerbotrányok miatt. A 16 ezer lakosú Pest megyei teleülés ugyanis majd300 millióját kötötte le a fidesz közeli Quaestor cégcsoportnál. Ezen kötvény után semmit nem fizet az állam így, ha szerencséjük lesz akkor Tarsoly Csaba cégei majd egyszer miután eladtak ezt azt talán fizetni fognak. a Quaestor ügyben folyik a nyomozás de senkit sem vettek őrizetbe, pedig itt a legnagyobb a kár 150 milliárd.

 abony romhányiné

Abony városának március 16-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Magyar Nemzeti Bank a Quaster Értékpapír Zrt-nél befektetett 279 millió forintos szabad felhasználású megtakarításukat zárolta.

A település polgármestere tavaly december 9-én kötötte le három hónapra a legkedvezőbb, 4,25%-os kamatot ígérő Questronál a település pénzét. A lekötés éppen március 9-én járt le, azon a napon, amelynek estéjén csődeljárást kezdeményezett magával szemben a Quaestor Csoport.

Romhányiné, aki tavaly tavasszal az Együtt-PM jelöltjeként az Összefogás színeiben indult az országgyűlési képviselő választáson Pest megye 12. választókerületében, a testületi ülésen minden felelősséget vállalt, hiszen – mint mondta – a testület arra hatalmazta fel, hogy a legkedvezőbb módon fektesse be a város pénzét.

Hozzátette, hogy ha egyszer visszakapja a település a pénzét, akkor inkább szalmazsákba fogják rakni, mert ott sokkal jobb helye van, mint a bankokban.

( Fotó: a miabonyunk.hu )