hirdetés

Elesett a Nemzeti Oktatási Reform. A nagyszerűnek nevezett és rettentő bonyolultan működő Klik ugyanis működésképtelen lett, hisz már az intézmények rezsijét sem tudja fizetni. Az állami központi vízfejként működő szervezet több mint 18 milliárd forint adóssággal küzd már. Emellett féléves kikapcsolási moratóriumot kértek a közműszolgáltatótól. Persze sok egyszerű állampolgár nemhogy fél év, de pár hónap haladékot sem kap sok esetben sajnos.

KLIK-népszava

Egy novemberi keltezésű klikes belső levélből kiderül: az oktatási intézmények fenntartója októbertől áprilisig kikapcsolási moratóriumot kért az áram- és gázszolgáltatóktól az iskolákra. Nyolc gáz- és hat áramszolgáltatót keresett meg a Klik azzal, hogy késedelmes fizetés esetén ne kapcsolja ki a villanyt és a gázt az iskolákban – adta hírül az  ATV a  a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva.

Az intézményfenntartó vízfejszervezet tavaly október 15-től kezdődő és április 15-ig tartó időszakra kérte a kikapcsolási moratóriumot.

A kérést elfogadta a TIGÁZ, a Nordest Energy, a Hungaro Energy Földgáz, a GDF SUEZ és a Fővárosi Gázművek is, az áramszolgáltatók közül pedig az EDF DÉMÁSZ és az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.

A levél szerint a MET, az E-On és a Magyar Telekom abban az időpontban még nem döntött, hogy teljesíti-e a Klik kérését, ugyanígy az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. és az ELMŰ-ÉMÁSZ sem.

(Fotó: Propeller)