hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a napokban elfogott több száz menekült mind azt vallotta, hogy ők semmiféle kerítéssel, szögesdróttal nem találkoztak, amikor Magyarországra értek. Így őket aligha lehet szabálysértés miatt, kerítésrongálás és így tiltott határátlépés miatt felelősségre vonni. A belügyből kezdenek komplett hülyét csinálni az embercsempészek, hisz feltehetőleg ők készítették fel ezen mondatokra a migránsokat.

kerítés

 

A belügyminiszter szerint a határkerítés, a GYODA hatékony, hiszen volt olyan nap, amikor senki sem próbálkozott átjutni rajta. Igaz, az elmúlt hétvégén több mint ezren masíroztak át a magyar határon. Azaz a tények épp azt mutatják, a GYODA értelmetlen a migránsok elleni küzdelemben, hisz maximum csak lassítja a bejutást, de már azt sem.

Pintér Sándor belügyér megjegyezte azt is: a kerítés helyreállítását külön egység végzi, a javítás költségei ugyanakkor minimálisak. A belügy külön egységet állított fel a magyar határkerítés helyreállítására, amennyiben megrongálják – nyilatkozta az állami tévének Pintér Sándor belügyminiszter, aki továbbra is hatékonynak tartja a műszaki határzárat.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a hétvégén elfogott menekültek mind azt nyilatkozták kihallgatásuk során, hogy ők semmiféle kerítést nem láttak és nem is jöttek át semmiféle kerítésen. Ők egyszerűen átsétáltak, és ott se szögesdrót, se más nem volt.

Ezen vallomások alapján az már biztos, hogy igen nehéz lesz őket kerítésrongálás és egyéb más szabálysértés miatt eljárás alá vonni őket.

Elképzelhető, hogy az embercsempészek készítették fel a menekülteket ezen vallomásra, azaz a belügyből kezdenek komplett hülyét csinálni, úgy tűnik, ezen bűnözői körök. Persze az is lehet, hogy valóban, ahol a menekültek jöttek, ott semmiféle kerítés nincsen. No de akkor hova tűnt a látványos és mindenhol hangoztatott GYODA?