hirdetés

Ilyet sem láttunk még, úgy tűnik meg van az új magyar harcművész, a magyar részeges karate mester, akinek egy közeledési táblával gyűlt meg a baja. Szerencsére a tábla valamelyest javított az igencsak instabil lábakon álló új harcművész egyensúlyán, és támadt is az alkalmi harci dobó Kresz táblával egy autóra, majd egy buszra. KÉsőbb pedig sportágat váltott és súlylökőnek képzelte magát. Pár ezer utas életét ezzel meg is nehezítette.

A 48 éves fővárosi férfi a kőbányai Kőér utca és Óhegy utca kereszteződésében kiszakított a helyéről egy közlekedési táblát, azután besétált a körforgalomba, ahol a táblával először egy személyautóra, majd egy buszra támadt. Ezzel rengeteg utas testi épségét veszélyeztette, mivel a tömegközlekedésben részt vevő járműnek vészfékeznie kellett. A rendőrök végül a helyszínen elfogták a fura figurát.

A rendőrök által leszerelt részeges karate mester ezután sportágat váltott. Súlylökőnek állt. Később ugyanis a II. kerületben kővel dobta be egy villamos szélvédőjét, aminek a következtében a villamosforgalom 2 órán át szünetelt, 10 pótlóbuszt kellett helyette beállítani, ami legalább kétezer utasnak okozott késedelmet. Bár szerencsére zemélyi sérülés nem történt, annak reális veszélye fennállt, és magában a járműben 100 ezer forintos kár keletkezett.

Az ügyészség a férfit a közlekedésbiztonság veszélyeztetésével, közérdekű üzem működésének megzavarásával és rongálással vádolja, és vele szemben börtönbüntetést indítványozott. A vádlott egyébként jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.