hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a  Kecskeméti Járási Bíróság elrendeli az előzetes letartóztatását annak a bolgár férfinak, akit még hétvégén fogott el az NNI a 71 halálos áldozatot követelő hírhedt halálkamion ügyében. Mint ismeretes szombat este fogták el azt a bolgár férfit, akit három bolgár és egy afgán társa mellett azzal gyanúsítanak, hogy részt vett annak a 71 embernek a csempészésében, akiket csütörtökön holtan találtak egy furgonban az osztrák A4-es autópályán. Az ügyészség kezdeményezte az illető előzetes letartóztatását.

embercsempész 2

Az ügyészség hétfőn újabb gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezte az ausztriai A4-es hagyott autóban holtan talált  71 menekült ügyében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt járt el így egy bolgár férfival szemben, aki a gyanú szerint négy társával együtt közreműködött az Ausztriában, egy magyar rendszámú kamionban holtan talált migránsok Magyarországról Ausztriába szállításában.

Miután a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azaz az NNI munkatársai szombat este elfogták a férfit, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki bűnszervezetben, csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt.

Az ügyészség indítványát a szökés, elrejtőzés, a bizonyítékok elrejtése, a tanúk befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélyével indokolta. A Kecskeméti Járásbíróság várhatóan kedden dönt az indítványról.

A kiemelt jelentőségű bűnügyben a nyomozást az NNI továbbra is a Kecskeméti Járási Ügyészség fokozott felügyelete mellett folytatja.

A szombat este elfogott bolgár férfi az ügy ötödik gyanúsítottja. A Kecskeméti Járásbíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a már korábban őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempészt.

A bíróság bűnszervezetben, a csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt az augusztus 27-én délutántól őrizetben lévő három bolgár és egy afgán állampolgárral szemben ez előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el.

Mint ismeretes múlt hét csütörtökön a délelőtti órákban az osztrák A4-es autópályán egy teherautóban fedezték fel a holttesteket. A 71 migráns feltehetően Szíriából érkezett, halálukat valószínűleg fulladás okozta. A magyar szervek a szerb határ közelében még aznap elfogtak négy gyanúsítottat: egy 27 éves afgán, valamint egy 29, egy 30 és egy 50 éves bolgár férfit. Az embercsempészés bűntettét 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény, azonban ha bűnszervezetben követik el, 2-16 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.