hirdetés

Értesüléseink szerint a BRFK élére kinevezett Bucsek Gábort az Országos Főkapitányi posztra szánták eredetileg. Hogy miért maradt el az ORFK-s kinevezése egyelőre homály fedi. Sokak szerint vezetői tapasztalat és pár vezetőképző iskola kell még Bucseknak, aki egyébként jó főkapitány lesz, mert erre minden adottsága meg van. Bár az is érdekes, hogy a belügyminiszter egyik bizalmasával a Móri-ügyet is el baltázó  Bolcsik Zoltánnal nem felhőtlen a viszonya a BRFK új vezetőjének .

 

Pintér Sándor szerint rend van, a rendőrség teljesítménye túltett az előző éveken.A nem megfelelő teljesítmény miatt mégis lecseréli a budapesti rendőrfőkapitányt, Tóth Tamást. A hírt belügyminisztériumi források is megerősítették. Július 1-jével a fővárosi főrendőri széket a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) eddigi vezetője, Bucsek Gábor foglalta el. A kiemelt bűnügyi szervezet irányítását pedig megbízott vezetőként az a neves gazdasági és szervezett bűnözéssel is foglalkozó BezsenyiMihály vezetiakitöbbek között a Hagyó-ügyet is felderítette.

Bár más főkapitányok cseréjét nem tervezi a belügyminiszter úgy tudjuk, hogy Bucseket először az ORFK élére akarták kinevezni. Ez azonban nem valósult meg. Sokak szerint Bucseknak még a vezetési tapasztalatokat kell elsajátítania. Épp ezért gőzerővel tanulnia is kell majd.  Persze az is lehet, hogy  Pintér belügyér egyik bizalmasa, a Móri-ügyet elbaltázó Bolcsik Zoltán   húzta keresztbe Bucsek ORFK főkapitányi posztját. Pontosan  nem tudni. Az azonban tény, hogy a két főrendőr nem igazán szívleli egymást. Azt azonban már mindenki tényként kezeli, hogy Bolcsik Zoltán hamarosan az ORFK vezetője lesz, addig mindenképpen amíg Bucsek el nem végez pár vezetőképző iskolát.