hirdetés

A Klubrádiót is bedarálják. Az NMHH nevetséges és már már megmosolyogtató indokokkal vette el a Klubrádió frekvenciáját, mert kicsit csúsztak az adatszolgáltatással. Per lesz úgy tűnik, amely bizony rossz ómen a kormányzatnak, rossz hír az NMHH Médiatanácsában ülő fura uraknak , mindez, hisz úgy tűnik a sajtószabadságot vagy nem ismerik, vagy épp nem tudják mit jelent. A módszereik pedig már már a bolsevikokat is megszégyeníti. 

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. Emiatt úgy döntöttek, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, a rádió kérelme a hosszabbításnak nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

Az NMHH nagy nehezen elárulta, melyek voltak ezek a törvénysértések. A Klubrádió frekvenciájának elvételét megalapozó megismételt konkrét jogsértés az volt, hogy a közösségi médiaszolgáltató 2016. szeptember 26. és december 31. között a hatóság határozatának szóhasználata szerint csekély súlyú mulasztást elkövetve megsértette a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségét, illetve hasonló előfordult 2017-ben is.

Az adatszolgáltatásról azt érdemes tudni, hogy a rádiókat a hatóság különféle adatközlésre kötelezi, hogy mikor milyen zenéket játszottak, hogy megállapíthassák, hogy az adott rádió kellő arányban játszott-e magyar zenét, illetve mikor milyen típusú műsort sugároztak. Azaz ez egy jó gumicsont arra, hogyha kiakarnak nyírni bárkit.

Sajnos az NMHH azon médiaszolgáltatókat, például mint a közmédia nem bünteti például azért, ha a nézőket vagy a hallgatókat átverik, hazudnak nekik, azaz híreket hamisítanak. Pedig a hírhamisítás az a legalja annak, amit egy tévé, újság, vagy rádió el tud követni. Olyan mint egy gyilkossági ügy. No de ezért nem büntet az NMHH Médiatanácsának fura vezetése, akik vagy nem tudják mi az újságírás, és azt sem tudják mi a sajtószabadság.

A Médiatanácsban sajnos úgy tűnik csak azt tudják a rendszert ki kell szolgálni, mindenáron.

Természetesen a Klubrádiónak ilyen apró hibákat sem lett volna szabad elkövetnie, mert tudhatták, a vérüket akarják.

Úgy tudjuk a rádió pert indít. ebben pedig jók, hisz a Klubrádiót már egyszer tönkre akarták tenni de nem sikerült. A pert megnyerte nekik Dr. Bárándy Péter ügyvéd. Feltehetőleg most is jó eséllyel mehetnek bíróságra, mert az NMHH Médiatanácsának indokai érdekesek, és furák igaz azóta sok új bíró lett kinevezve és nagyon nagy kérdés ők mennyire tudtak függetlenek maradni.

( Turcsányi )