hirdetés

A szocialisták beszélnek falazásról? – reagált a Fidesz az MSZP-s Bárány Balázs nyilatkozatára, amelyben a szocialisták elnökségi tagja arra volt kíváncsi, hogy Orbán Viktor meddig akar még „falazni” Mengyi Rolandnak, és meddig tűri meg őt a Fideszben.

mengyi -borsodmegye

A szocialisták azok, akik a mai napig falaznak saját korrupciós ügyeikhez – írja szerda délutáni közleményében a Fidesz arra reagálva, hogy az MSZP-s Bárány Balázs szerdán, a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy amennyiben a kormányfő tudta, mit követ el a fideszes országgyűlési képviselő, „akkor ő is bűnös” – ha pedig nem tudta, akkor meg „sima balek”.

A korrupciós botrányba keveredett fideszes honatya továbbra sem mond le képviselőségéről. Igaz, az ügyészség már el is kezdte a mentelmi jogának a kikérését, s ezek után minden bizonnyal meg is gyanúsítják majd a fideszes képviselőt. Kérdés, indítványozzák-e majd az előzetes letartóztatását, hisz ilyen esetekben szinte mindig elrendelik az érintettek ellen a kényszerintézkedést. Mengyi esetében majd meglátjuk, mi lesz.
Az MSZP-s Bárány Balázs ma a Fidesz épp felújítás alatt lévő székházánál „mengyizett” egyet, ami a kormánypártnak nem tetszett igazán.
A szocialisták máig nem beszélnek őszintén arról, hogy mit tudnak Simon Gábor, az MSZP alelnöke által külföldön rejtegetett százmilliókról és a volt szocialista miniszterelnöknek és társainak csurgatott Alstom-kenőpénzekről. A mostani kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben, a Mengyi-ügyben is azonnal vizsgálatot indított – reagált Bárány Balázs szavaira a kormányzó párt.
Mint írják, Mengyi Roland mentelmi jogáról a parlament dönthet, az eljárás már megkezdődött.
Helyesnek tartjuk, hogy a képviselő maga is kéri a mentelmi jogának a felfüggesztését, hogy együttműködve a nyomozó hatóságokkal tanúvallomást tehessen, mert fontosnak tartjuk, hogy mielőbb kiderüljön az igazság – szögezték le.
Csak jeleznénk, hogy a fideszes képviselőt tanúként a mentelmi jogának felfüggesztése nélkül is ki lehet hallgatni. Azonban, hogy gyanúsítottként hallgassák meg, a törvények értelmében előbb a mentelmi jogától kell megfosztani, ami egyelőre senkinek sem sürgős, úgy tűnik.