hirdetés

A szociális szövetkezetekre és hátrányos helyzetű emberekre szánt uniós források ellopása a legalpáribb bűncselekmény, amit egy olyan országban el lehet követni, ahol több mint 4 millió ember él a létminimum alatt – tette mindezt közzé az MSZP a napokban kirobbant kínos korrupciós botrány miatt, amelyben egy fideszes honatyát is megneveztek a bűnügy elkövetői.

mengyi 2-blikk

Mengyi Rolandnak, a Fidesz képviselőjének nemcsak a mentelmi jogáról, hanem minden tisztségéről azonnal le kell mondania, miután kiderült, hogy „Voldemort nagyúr” néven 5 + 5 millió forint kenőpénzt kért – írja az MSZP közleményében. Az MSZP Mengyi Roland ügyében is olyan hatékonyságot vár el a Polt Péter vezette vádhatóságtól, amilyennel Rogán Antal joghurtos támadóival szemben járt el az ügyészség.

Felvetődik a kérdés, hogy a Tiszaújvárosra és környékére bejelentett több tízmilliárd forintos beruházásokból mennyi jut a fideszes haveroknak. A 168 Óra által nyilvánosságra hozott lehallgatási jegyzőkönyvek alapján ugyanis ez akár 90 százalék is lehet. Tiszaújvárosban becsületesen dolgozó, tisztességes emberek laknak. Az MSZP a város jó hírnevének megőrzése érdekében is arra szólítja fel Mengyi Rolandot, hogy mondjon le minden tisztségéről! – írta az MSZP.

Mengyi Roland fideszes képviselőt továbbra sem hallgatta ki egyik hatóság még tanúként sem. A Parlament Mentelmi Bizottságához az Esti Újság úgy tudja, még sehonnan nem érkezett arra felkérés, hogy függesszék fel a honatya mentelmi jogát.