hirdetés

Váratlan fejlemény. Már két-három héttel ezelőtt felhagyott a vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel az MSZP – nyilatkozta Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő. A baloldal állítása szerint azért nem gyűjtenek már, mert van garancia arra, hogy a vasárnapi nyitvatartást nem trükközi meg a Fidesz-kormány.

népszavazás gyűjtés

A politikus közölte, hogy korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a KDNP vezére, nem igazán fogalmazott egyértelműen a témával kapcsolatban, ezért akartak a szocialisták voksolást annak érdekében, hogy három évre bebiztosítsák az üzletek nyitvatartását vasárnap.

Gőgös Zoltán azonban kijelentette, hogy tovább gyűjtik az aláírásokat az állami földek eladásával kapcsolatos, valamint a cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szóló népszavazási kérdésekben. Eddig százötvenezer szignót sikerült összegyűjteniük. A politikus megjegyezte, hogy bár segítenek Kész Zoltánnak is a bérplafonnal kapcsolatos aláírásgyűjtésben, de külön íveket használnak, azt a csomagot a független országgyűlési képviselő fogja majd leadni a Nemzeti Választási Irodának.

Az MSZP aláírásgyűjtésének, mint ismeretes, a Fidesz-kormány azután tett keresztbe, miután kiderült, hogy a vasárnapi boltzár ügyében a Kúria döntése értelmében gyűjthetik az állampolgárok aláírását. Mindez pedig nagyon nagy  lendületet adhatott volna az állami földek elkótyavetyélésének megakadályozásához  és az állami cégvezetők fizetésének maximalizálásához kezdeményezett aláírásgyűjtéshez.