hirdetés

Picit benézte az MSZP ezt a leleplező mentős videót. Ráadásul, ha már ilyen oknyomozó politikusnak áll az ember, akkor alapvető tanokkal jó lenne tisztában lenni, különben hasonló öngólt fognak rúgni, mint most. Talán érthető is, hogy hétfő kora este már nem volt elérhető a Facebookon az a vasárnap az MSZP által feltöltött videó, amelyen Korózs Lajos beszélget N. Athinával, aki saját bevallása szerint éjszakai munkára kérte magát munkahelyén, hogy nappal ingyenesen tudjon segíteni a rászoruló betegeknek. A nő azt állította, hogy mentősként dolgozik és súlyos állításokat fogalmazott meg a kórházi ágyak kiürítése kapcsán, egyebek mellett rosszul ellátott és emiatt életüket vesztett betegekről beszélt.

 

Mint ismeretes az oknyomozó riporter tanoncnak állt Kórozs Lajosnak mondta az önkéntes mentő, hogy tíz hazaküldött beteg ápolását vállalta, közülük kilencen 10 napon belül meghaltak.

Hétfőn az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy a nő hamis látszatot kelthetett, sőt: nem szerepel sem a Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Hétfő délután pedig a Szamaritánus Mentőszolgálat is közölte, hogy bár egyes hírek erről szóltak, a nő nincs és nem is volt alkalmazásukban. Szintén hétfőn az MSZP közleményben reagált, amelyben azt írták: N. Athina egy magánszolgáltatónál dolgozik.

Egy olyan cégnél, amely már az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt is hosszú évek óta együttműködött az Országos Mentőszolgálattal. Sőt a koronavírus elleni harcban a napi munkájukat az OMSZ koordinálja. Maga a mentőszolgálat is elismeri, hogy a betegszállítók is részt vállalnak és segítik az OMSZ életmentő munkáját. Így az érintett hölgy is — fogalmazott a párt.

Azonban itt az OMSZ vezetésének igaza van. A hölgy olyan beállítása mintha az OMSZ-nél dolgozna, ráadásul a riport egy része épp az OMSz elött is készült, ami így összességében igencsak megtévesztő, sőt az újságírói etikát is erősen gyalulja ez, ami kifogásolható is.

Az MSZP komoly öngólt lőtt ezen riporttal, szerintünk . Ráadásul anno Gyárfás Tamás Napkelte műsorában futó riporter kerestetekben is elbukott volna ez a majdnem leleplező riport.