hirdetés

Letöltendő büntetést kért és fegyházban Hagyó Miklós elsőrendű vádlottra és hét társára perbeszédében az ügyész, akit bűnszervezet tagjaként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolnak. Mint ismeretes, az egykori MSZP főpolgármester-helyettese és 14 társa ellen folyik a monstre büntetőeljárás Kecskeméten. Itt kapott súlyos börtönéveket az MSZP egykori fenegyereke, Zuschlag János is.

hagyó

Homonnai János, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze indítványozta, hogy Hagyó Miklóst folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mint felbujtót, két rendbeli hivatali visszaélés bűntettében, valamint vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettében mondja ki bűnösnek a bíróság.

Kezdeményezte az ügyészség továbbá, hogy Mesterházy Ernőt, Antal Attilát, Balogh Zsoltot, Lelovics Ottót, Mátay-Horváth Évát, Horváth Ivánt, valamint Regőczi Miklóst a törvényszék ítélje a bűnszervezet esetén alkalmazandó megemelt büntetési tételkeretben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre.

Homonnai János nyomatékosan súlyosbító körülményként értékelte, hogy Hagyó Miklós, Antal Attila, Balogh Zsolt és Regőczi Miklós a cselekményeit magas szintű, közpénzek kezelésére megbízott vezetőként, bizalmi jellegű beosztásban követte el.