hirdetés

Hiller István, az MSZP egyik reformere és az elnöki posztért pályázó politikus azt szeretné, hogy a választmány úgy működjön, mint a párt parlamentje. Az MSZP jövőjével kapcsolatban azt mondta, újból szakmai műhelyeket kell létrehozni, a gondolkodás és háttérmunka fontosságát hangsúlyozta.

hiller istván -24.hu

Az MSZP elnöki posztjáért induló Hiller István szerint kizárólag értelmiségi kapcsolatokkal nem lehet nyerni, de értelmiségi kapcsolatrendszer nélkül biztos, nem lehet jó eredményt elérni. Az egykori miniszter azt is megjegyezte, hogy attól bizony nem ér majd el jobb eredményt a párt, ha annyi az összes mondanivaló, hogy „Orbán, takarodj”. Az ex oktatási miniszter érthető módon úgy véli, sokkal több van a pártban, mint ahogy azt most a különféle közvélemény-kutatások mutatják. De a sikerekért tenni kell.

A civil mozgalmak pozitív példájaként a Tanítanék Mozgalmat hozta fel a Népszabadságnak adott interjújában, mivel ők nemcsak arról beszélnek, mit nem akarnak, hanem a jövő oktatását akarják alakítani.

Az európai szociáldemokrácia válságával kapcsoltban azt jegyezte meg, sokkal többen vannak, akik egy jól működő szocialista pártra szavaznának, mint amennyien most az MSZP-re voksolnának.

Azt mondja, nekik, mint baloldali demokratáknak, azt kell üzenniük, hogy a politikával az a céljuk, hogy az emberek szabadon élhessék az életüket. Utalva arra, hogy a másik oldal becsukná a boltokat és legszívesebben mindent ellenőrizne, amit lehet.