hirdetés

Az MSZP szerint most kell csak igazán aggódni a Pető Intézetért, miután Rétvári Bence megnyugtató jövőt ígért az intézménynek.  Ezt a szocialista Korózs Lajos közölte az Emmi parlamenti államtitkárának sajtótájékoztatójára reagálva, amely szerint a neves intézmény így állami fenntartásba kerül.

Az MSZP népjóléti bizottság alelnöke szerint Fideszes nyelven az ilyesfajta „védelem” azt jelenti, hogy az államosítás után mindent elvesznek tőlük – elsősorban azokat az ingatlanokat, amelyeket Orbán Viktor haverjai már ki is néztek maguknak –közölte Korózs. .Az MSZP civil szakmai szervezetekkel egyetértésben továbbra is úgy látja, hogy erőszakos államosítás kizárólag „lenyúlási célokat szolgál”, hozzátéve: véleményük megegyezik az egész társadalom véleményével: „el a kezekkel a Pető Intézettől!”
Rétvári Bence szerint hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a Pető Intézet számára az oktatási törvények módosítása, amellyel állami fenntartásba kerül az intézmény. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerdán a fővárosban, az intézmény előtti sajtótájékoztatóján kiemelte: elemi kötelessége a mindenkori kormányzatnak, hogy biztos hátteret teremtsen annak a nevelő-fejlesztő munkának, ami Pető Intézetben zajlik. Jelezte: az intézmény költségvetése korábban 1,5-2 milliárd forint között mozgott, és a fenntartóváltással ezt az összeget – a korábbi évek bizonytalansága után – garantáltan biztosítani tudják. A változásokról pénteken szavaz az Országgyűlés.