hirdetés

 

Fordulat a Paralimpiai Bizottság exelnökének a büntetőügyében. Gömörit ugyanis már nem hűtlen kezeléssel és csalással, hanem sikkasztással gyanúsítja a rendőrség.  Gömöri Zsoltot sokáig védte az alelnök Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, és a pénzügyekkel kapcsolatos vádaskodásokat mindenki alaptalannak tartotta anno.

gömöri-deiutch paralipia veres

 

A Paralimpiai Bizottság exelnöke, Gömöri Zsolt még júniusban mondott le a sok-sok támadás után. Először az verte ki a biztosítékot, amikor Gömöri azért kapott pénzt a szervezettől a fideszes EP-képviselő, Deutsch Tamás javaslatára, hogy a lakáshitelét kifizethesse. Aztán a drága utazások kerültek reflektorfénybe. Majd pedig a szervezet autóügyei váltak furcsává. Gömör sokáig állta a támadásokat, és alelnöke, Deutsch is védte igen komolyan. Azonban lassan már a politika is kihátrált mögüle, hisz a miniszterelnökség vezére, Lázár János miniszter is azt mondta, hogy el kellene gondolkodnia az elnöknek a jövőn, hogy mennyit árthat a botrányokkal a szervezetnek.

Hogy pontosan a rendőrség mit talált, hogy meggyanúsította-e Gömörit, azt nem tudni. Így azt sem tudni, mi lett most átminősítve. Egyébként a büntetési tétel ugyanaz. A nyomozás még tart, azaz messze még a vádemelés.

Gömörit úgy látszik, csúnyán csőbe húzták, úgy tűnik, hisz a lakáshitelére kapott milliókat nem ő kérte, hogy szavazzák meg. Ráadásul ezen pénzt vissza is fizette. S látván azt, hogy az utódja szintén erős  párt és komoly kormánykapcsolatokkal bír, jobbakkal, mint Gömöri, így igencsak elgondolkodtató, hogy valójában mi is történhetett?