hirdetés

Most még sikerült megvédeni az átmeneti szállót a József Nádor téren. Sikertelenül próbálták kilakoltatni az Oltalom Karitatív Egyesület által működtetett József nádor téri női átmeneti szállót a Fővárosi Önkormányzat munkatársai tegnap Budapesten. Az Esti Újság úgy tudja, az átmeneti szállónak azért kell mennie, mert a közelben épülő luxusszállót és annak vendégeit zavarnák az átmeneti szállás szegény sorsú elesett emberekből álló lakói.

atmeneti-szallo-kilakoltatas-ivanyiAz akció annak ellenére kudarcba fulladt, hogy a Fővárosi Közgyűlés még márciusban döntött arról, hogy augusztus végével felmondja az OKE-vel a 2000-ben kötött ingatlanhasználati szerződést, a szálló 64 lakójának elhelyezéséről pedig egy Gyáli úti munkásszálló egyik emeletén gondoskodik.

A Főpolgármesteri Hivatal döntését és ezen erőszakos cselekedetét nem érti Iványi Gábor, az egyesület elnöke.

– A 2000-ben aláírt szerződésben az szerepel, hogy amennyiben a főváros más célra kívánja hasznosítani az ingatlant, akkor az egyesület számára csereingatlant biztosít. Vagyis a Gyáli úti elhelyezés szerződésellenes, hiszen ahhoz az ingatlanhoz az OKE-t semmilyen jogviszony nem fűzi, illetve a döntés előtt nem is tárgyalt az egyesülettel a főváros – közölte Iványi.

A kilakoltatás végül azzal zárult, hogy aláírtak egy jegyzőkönyvet a felek, miszerint a főváros megkísérelte birtokba venni az ingatlant, ám az egyesület ellenállása miatt ez nem sikerült. A helyszínen számos civil aktivista vette védelmébe az átmeneti szállót, illetve az MSZP több politikusa is, Kunhalmi Ágnes, Korózs Lajos, Lendvai Ildikó és Steiner Pál is részt vett az akcióban.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Iványiéknak és a szegény, elesett embereknek azért kellene költözniük, mert a közelben épülő luxusszállót a József Nádor téren ez minden bizonnyal zavarja. Nemkívánatosak a környéken a szegényebb sorsú emberek, úgy tűnik, és a felső luxusvendég réteg kívánságai fontosabbak is sajnos a jelek szerint. Azt, hogy az Oltalom meddig bírja, és meddig tud maradni a helyén és fedélt biztosítani az átmeneti szállás lakóinak, nem tudni, de ismervén a hatalom gyorsan őrlő malmait, nem sokáig.