hirdetés

Elismerte a Eötvös Loránd Tudományegyetem sajtóosztálya az Indexnek, hogy „etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján. Részleteket azonban nem árultak el.

elteA portál tényfeltáró cikke szerint nemcsak a művészvilágból kerülnek elő szinte naponta szexuális zaklatások, a botrány elérte a felsőoktatási intézményeket is.

Nettó … fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon – részlet egy névtelen írásból, amely alapján a zaklató tanár nem is csupán egy, hanem több fiatal lányt tehetett áldozatává.

Az esetek az ELTE ugyanazon karán történtek meg, ahol pár éve a gólyatábori erőszak is, azaz a Tanító- és Óvóképző Karon.
Az állításokat megfogalmazó írásra – szintén névtelenül – válasz is érkezett.

Utóbbi arról számolt be, hogy az ELTE egyik professzora szakdolgozati konzultáció keretében szabott szexuális tartalmú „feltételeket” egy női hallgatónak.

Az érdekes a történetben, hogy miután a lány segítségért fordult a karon belül, illetve el is mesélte a történetet egyik tanárnőjének, egytől egyig hülyének nevezték, és falaztak a professzornak – írta a hozzászóló.