hirdetés

A Fidesz ex-államtitkára újabb kínos ügybe keveredett . Miután kiderült, hogy édesanyja élettársa több száz rendbeli csalás miatt ült a börtönben, s ennek ellenére a BKIK pénzügyeivel foglalkozhat, most a BVSC elnökéről terjedt el a hír, hogy a sportklub még át nem adott medencéjében pancsolt gyermekével.  Természetesen mindezt mindenki tagadja és az esetet a BVSC alelnöke Tóth Sándor rögtön dalolva vállalta magára. Azaz emiatt bűzlik ez az uszodás pancsolási ügy.

 

 szatmáry kristóf

Visszaköszönnek az ötvenes évek és A tanu című film epizódjai a mai magyar valóságban. A BVSC-uszoda felújított medencéjében hétvégén állítólag ketten pancsolhattak. Egyikük egy szemtanú szerint ( a portás ) maga az elnök volt az ex-államtitkár Szatmáry Kristóf fideszes képviselő és a klub elnöke,valamint egyik futballista fia volt. Szatmárynak két fia is van és mindkettő épp a BVSC sportolója, focistája. Nos eléggé életszerűtlen de lehetséges,hogy az elnököt a portás nem ismeri fel és össze keveri az alelnökkel, aki mind látszatra mind optikailag egészen másképp néz ki. Az azonban már igencsak életszerű,hogy az édesanyjának az élettársa miatt magyarázkodó ex-államtitkárnak egy újabb balhé nem tett volna jót. Mint ismeretes Szatmáry édesanyjának a párja egy több száz rendbeli csalás miatt elítélt börtönviselt férfi, amivel csak az a baj, hogy nem jó ajánló levél és aligha mondható egy politikusra, hogy így nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.  Persze ezt jó sokáig titkolta mindenki. A legnagyobb gond az,hogy ezen élettárs az anyuka által is vezetett BKIK-nál dolgozik és épp a pénzügyekkel foglalkozik, ami viszont már magyarázatot igényelne.

Az ügy egyébként azért is bűzlik, mert egy alelnök mint az elnök hű embere simán magára vállalta a balhét, rögtön készséggel nyilatkozott, sőt vállalt mindent mosolyogva mert neki úgy is mindegy. Tóth Sándort amúgy is rengetegen ostorozzák Zuglóban így neki bármi áron kellett a miniszteri biztos segítő jobbja. S így Tóth életszerűtlenül magra vállalta a balhét. Életszerűtlen, mert azt a badarságot tényleg hagyjuk már, hogy a portás nem ismerné fel a klub elnökét,és az alelnökét. Tóth pedig ezen gesztussal simán élvezi Szatmáry bizalmát.

Az uszodás sztoriról így számolt be egy kedves szemtanú.

“Reggel a BVSC uszodába mentünk a családdal, aminek tényleg frankón megcsinálták az új szárnyát, ami korábban évekig rohadó kis medencék helyére épült. Belelkesülve néztük a késznek tűnő dolgot, főleg, mert két pasas bent épp úszott, így a jegyvásárlásnál meg is kérdeztük, be lehet-e menni. A válasz az volt, hogy nem, mert még nem volt átadva. Mikor (mi is illetve a mögöttünk érkezők is) erőtlenül tiltakoztunk, hogy dehát láttuk, hogy van bent valaki, akkor jött a csattanó: “ja, az az elnök és a fia”

Az Együtt az esetről értesülve közleményt adott ki, amelyben felkérik Karácsony Gergely zuglói polgármestert, vizsgálja ki, tényleg kipróbálhatta-e átadás előtt a medencét Szatmáry.  Az RTL Klub esti hiradójában azonban már az hangzott el, hogy nem Szatmáry Kristóf miniszteri biztos, hanem a BVSC alelnöke úszott vasárnap délelőtt a fiával az uszoda felújított medencéjében, amelyet a sportlétesítmény nem VIP látogatói még nem használhatnak.

Tóth Sándor alelnök válaszolt, és töredelmes vallomással kezdte: ő Bástya elvtárs, nem pedig Szatmáry Kristóf elnök. Tóth elmondta, hogy vasárnap reggel valóban használta a fiával az új medencét, amelynek az építéshatóság még nem adta ki a használatbavételi engedélyét.

„Teljesen készen van, a szakhatósági engedélyek is megvannak, de a használatbavételi még nincs. Addig nem is engedhetünk be vendéget, viszont a dolgozók és a sportolóink próbaüzemet tartanak a medencében” – mondta. Szerinte ez olyan, mint amikor az orvos magán próbálja ki az új vakcinát.