hirdetés

Váratlan fordulat az elhunyt dandártábornok ügyében. A magyar FBI egykori vezetőjének büntetőperéről és jogerős ítéletéről a legfőbb bírói fórum, a Kúria hamarosan dönt, hogy jogszerűen ítélték-e el dr. Kiss Ernőt vagy sem. Az Esti Újság úgy tudja, hogy az is elképzelhető, hogy a  4 év 6 hónap börtönre ítélt, de a bevonulása előtt hirtelen meghalt Kiss tábornok ellen hozott ítéletet megsemmisítik, és újra kell indítani ellene majd a büntetőeljárást.

kiss-kocsis

Komoly fordulat várható, úgy tudjuk, a magyar FBI elhunyt alapítójának és vezetőjének az ítéletében. A legfőbb bírói fórum, a Kúria ugyanis a napokban tart ülést és hoz döntést, hogy Kiss tábornok felülvizsgálati kérelmének helyt ad-e, azaz a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezi-e a legfőbb bírói testület. A Legfőbb Ügyészség ugyanis a Kúria felhívására megküldte észrevételeit Kiss tábornok büntetőügyével kapcsolatosan.

A Kúria a felülvizsgálati kérelem kapcsán dönthet úgy, hogy hatályon kívül helyezi és utasítja az elsőfokú bíróságot, hogy tárgyalja újra az ügyet. Amennyiben ezt a döntést hozzák, úgy dr. Kiss  Ernőt nem tudja majd elítélni a Fővárosi Törvényszék, amely korábban elítélte őt, mert a vádlott meghalt. Így pedig a tábornok meghurcolt és sokak által bepiszkított neve végérvényesen tisztázódhat. Természetesen megkerestük a Kúria sajtóosztályát is Kiss tábornok ügyével kapcsolatosan.

Valóban visszaérkezett a Kúriára az ügyészi indítvány, és ennek ismeretében fogja a Kúria a döntését meghozni, de még egyelőre nincs döntés. Kérdésükre válaszolva,  a terhelt halála nem akadályozza a felülvizsgálati eljárás lefolytatását (Be. 418 § 2.bek.) – írta válaszában a Kúria sajtóosztálya az Esti Újság szerkesztőségének.

Az azonban biztos, hogy a Kúria az elhunyt tábornok azon kérésének, hogy függessze fel az eljárás végéig a börtönbüntetését, már nem tud eleget tenni, mert március 17-én elhunyta a magyar FBI fővezére, hisz aznap kapta meg a börtönbe való behívóparancsát Kiss tárbonok, miután az egészségügyi állapotával kapcsolatos halasztási kérelmét elutasította az a bíró, aki anno Kiss büntetőügyét elfogultság miatt nem tárgyalta, a kirendelt orvosszakértői vélemény alapján.

Mint ismeretes, dr. Kiss Ernő dandártábornok 2016. március 16-án elhunyt. A magyar FBI-ként híressé vált KBI és NNI szellemi atyja és vezetőjének, Kiss tábornoknak komoly szerepe volt a hírhedt Tocsik-botrány leleplezésében, az orosz és magyar maffiacsoportok felszámolásában is. Kiss tábornokot nemrég jogerősen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, és ezen büntetését március 7-én kellett volna megkezdenie. A tábornok egészségügyi halasztási kérelemmel élt, amelyet a Fővárosi Törvényszék a napokban elutasított, mondván, minden rendben van Kiss tábornoknál, nincs életveszélyben, de úgy tűnik, tévedtek.

Az Esti Újság értesülései szerint Kiss tábornok egészségügyi halasztási kérelmét, amelyet egyébként minden elítéltnek többnyire megadnak, a napokban utasította el a Fővárosi Törvényszék. Állítólag a kirendelt szakértők szerint a 4 év 6 hónapra ítélt főrendőrnél nem áll fenn az életveszély. Nos, úgy tűnik, igen nagyot tévedtek a bíróság szakértői, hisz ma váratlanul elhunyt dr. Kiss Ernő dandártábornok. Feltehetőleg a sikert sikerre halmozó főrendőr nem bírta elviselni azt, hogy ártatlanul kelljen börtönbe vonulnia. S az általa megküldött egészségügyi problémák mégiscsak életveszélyt jelentettek számára.

Az Esti Újság úgy tudja, komoly egészségügyi állapotromlás történt a tábornoknál az ellene folyó bírósági hercehurca miatt. Ő ugyanis váltig állította, ártatlan és nem követett el befolyással üzérkedést. Nem kért és mondott olyat az MVM 15 milliárdos büntetőperének vádlottjainak, hogy ő súlyos eurómilliókért elsimítja az ügyüket a belügyminiszternél s a legfőbb ügyésznél. Ennek ellenére elítélték.

Kiss tábornok a stressztől az egyik szemére elkezdett megvakulni információink szerint, súlyos depresszióba esett a magyar FBI kitalálója és megalkotója, valamint a szívével is komoly gondok mutatkoztak. El is kezdték Kiss tábornok kezelését, de március 7-re megkapta a börtönbehívót, ami miatt halasztási kérelemmel élt.

(CS. T.)