hirdetés

Kibeszélőt tartott a választások után az LMP, amin Szél Bernadett társelnök, Ungár Péter kampányfőnök-helyettes és Schmuck Erzsébet kampányfőnök vett részt, és ahol a tagság tehette fel kérdéseit. A Magyar Narancshoz eljutott egy részlet a kibeszélőről készült videóból, amin Ungár Péter beszél a Ron Werber tanácsadóval körüli zavaros szerződéskötésről.  Sőt úgy tűnik Ungár beismert egy bűncselekmény gyanús mozzanatot.

 

ungár péterNos ebből az elempés kibeszélős showből kiderült, hogy Ungár Péter úgy írta alá a szerződést Ron Werberrel, hogy arra nem volt felhatalmazása. A szerződést még december 10-én írta alá, miközben joga csak januárban lett arra, hogy eljárjon a párt nevében. A kiszivárgott videón Ungár állítólag arról beszél, hogy tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, és ezt azért tette, hogy ne kelljen a tanácsadót kifizetni. Ungár ezt direkt tette, ami bizony aggasztó. Egyrészt mert rossz példát mutat a választók felé azzal, hogy úgy ír alá egy szerződést, hogy tduta jól nem akarja kifizetni a megbízottat, azaz Werbert. Aggasztó Ungár tette, hisz igencsak bűncselekmény gyanús. Ez sem jó példamutatás.

Azonban azt már most borítékolhatjuk, hogy Schmidt Mária néni terrormúzeumos anyuka milliárdos elempés kisfia, megússza a polgári és egy esetleges büntetőjogi felelősségre vonást is. Persze lehet más évekig magyarázkodhatna a bíróságon vádlottként.

A Narancs által megkeresett jogász szerint ez polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak is minősülhet, mert szándékos megtévesztés történt károkozás céljával.

Szintén a videóban Ungár arról beszél, hogy Werber úgy követel sikerdíjat, hogy a szerződését nem töltötte ki, azonban a Narancs birtokában lévő levelek szerint Werbernek a párt se tiszteletdíjat, se költségtérítést, nem fizetett a sikerdíjon túli elmaradással, miközben dolgozott a pártnak.