hirdetés

Indítványozzák több Buda Cash gyanúsított és őrizetbe vett személy előzetes letartóztatását. Mint ismeretes a leggazdagabb magyarok közt is szereplő Tölgyesi Pétert a Buda-Cash Brókerház vezérigazgatóját is őrizetbe vették nyolc társával együtt. Érdekes,hogy minderre azután kerül sor, hogy a miniszterelnök arról beszélt a közrádióban, hogy a felelősöknek börtönbe kellene lenniük s lásunk csodát az NNI ezt tette. Természetesen egyetértünk a miniszterelnök úr gondolataival. De ez így akkor is gáz. Közben szép lassan a Széchenyi Banknál mindenkit kifizettek, de itt nem volt kifizetési limit, nincs gyanúsított s nincs őrizetbe vétel sem 

 buda cash

A Buda-Cash üggyel összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kilenc személyt állítottak elő és több helyszínen tartottak házkutatást. Úgy tudni a 33. leggazdagabb magyar Tölgyesi Péter házánál reggel fél hétkor jelentek meg a rendőrök – mondta Bánáti János ügyvéd.

A hatóság a házkutatás után iratokat foglalt le a Buda-Cash Brókerház vezérigazgatójának otthonában. Tölgyesi Pétert a rendőrség őrizetbe vette és valószínűsíti, hogy 72 óra múlva az ügyészség indítványozni fogja az előzetes letartóztatását is. –közölte dr. Bánáti János, ügyvéd.

Hogy a többi bevitt nyolc gyanúsított előzetes letartóztatására is tesz-e indítványt az ügyészség azt nem tudni. Az azonban igen érdekes, hogy a Buda Cash ügyben azután történtek őrizetbe vételek, hogy a miniszterelnök arról beszélt a Magyar Rádióban, feltehetőleg teljesen véletlenül, Orbán Viktor, hogy börtönbe kellene lennie a brókercégnél történt bűnügy felelőseinek és lássunk csodát az NNI teljesen véletlenül ezek után letartóztat embereket.

Mindeközben elfeledkezett szinte mindenki a Széchenyi Bank botrányáról. Schmuck Erzsébet képviselő (LMP) azt a kérdést feszegeti, jogosan, hogy miért csak a milliárdosokkal kivételezik a kormány. Hisz a Széchenyi Baknál minden károsult ki lett fizetve, S nem volt semmilyen limit.

Töröcskei István 51 százalékos tulajdonában álló, csődbe ment Széchenyi Banknál is hasonló a helyzet, mint a Buda-Cash-ügyben. Ugyanakkor míg utóbbinál az önkormányzatok kára meghaladja a 3 milliárdot, alig 245 milliós kártalanítást ítélt meg a kormány, a Töröcskei bank milliárdos ügyfeleivel azonban kivételt tettek, és a közszféra bérkompenzációs keretéből 6 milliárddal soron kívül kártalanítottak, és az érintett négy befektető fejenként több 100 millióhoz is juthatott. –mondta Schmuk Erzsébet, képviselő.