hirdetés

Persányi nem cécózik, a Fidesz új miniszteri biztosa, aki korábban a baloldali kormányokat szolgálta legfőképp, egy éven belül kitiltatná az autóforgalmat a Kós Károly sétányról, és beparkosítaná a Hősök terét is.

Hősök tere 2Persányi Miklóst, a Liget Projekt új kert- és tájépítészeti miniszteri biztosát alig egy hónapja nevezték ki. Az állatkerti igazgató, az MSZP–SZDSZ kormány egykori környezetvédelmi minisztere kifejezetten a zöld felületek védelmét kapta feladatul, s ennek tudatában lépett a tettek mezejére.

Persányi elismerte, a múlttal nem foglalkozik, de el fog menni a falig, és vannak ötletei, hogyan növelhessék a jelenlegi terveken túl a zöld területek arányát a Ligetben.

A Liget „rákfenéjének” a lég- és zajszennyező autóforgalmat tartja, és azt szeretné elérni, hogy a kocsikat tiltsák ki a Kós Károly sétányról és az Állatkerti körútról átadva a helyet a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak. Azt mondta, hogy erről az ötletéről Tarlós István főpolgármester is tud, a felső támogatás mértékéről azonban nem nyilatkozott.