hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja Zuglóban az Atlantis kaszinóban jártak beöltözött mentősök egy gyanús vendég miatt. Azt nem tudni, hogy a vendéget bevitték-e és a kaszinót bezárták-e vagy csak vaklárma volt. Közben Balassagyarmaton egy négy fős család koronavírus gyanúja miatt kórházba került.

Az Esti Újság úgy tudja a zuglói Atlantis kaszinóba beöltözött mentősök érkeztek, feltehetőleg egy koronavírús gyanús esethez. A kiérkező mentők vizsgálatokat végeztek, ám arról egyelőre nincs információnk, hogy egy vagy több ember érintett-e. Vagy, hogy egyáltalán a riasztás jogos volt-e vagy csak vaklárma.

Amint kiad az OMSZ valamiféle közleményt vagy az Atlantis kaszinó úgy azt természetesen közöljük .

Eközben Balassagyarmaton egy négy fős családot kezelnek koronavírus gyanújával. Mindezt a település önkormányzatának hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy négy személyt vizsgálnak koronavírusgyanúval. A városvezetés közleményét változtatás nélkül tesszük közzé:

„Balassagyarmat Önkormányzatának mai ülésén napirend előtt Dr. Szabó Géza kórházigazgató főorvos, képviselő úr tájékoztatta a város lakosságát a városi kórház fertőző osztállyal kapcsolatos Tisztifőorvos által elrendelt koronavírus kapcsán kötelező intézkedésekről. Eszerint:
– A Dr. Kenessey A. Kórház fertőző osztálya Nógrád és Komárom-Esztergom megyék tekintetében teljes hatáskörű feladatellátást végez. Ebből következőleg a koronavírus fertőzés gyanúval diagnosztizált betegek és közvetlen környezetük megfigyelése is ezen az osztályon történik e két megyéből.
– A Komárom-Esztergom megyei Tisztifőorvos döntése értelmében jelenleg egy család tagjait, 4 főt Komárom-Esztergom megyéből tartanak szakszerű megfigyelés alatt a kórházban. Közülük egyelőre egyikük sem mutat típusos tüneteket, de két fő esetében rosszullét és a nemrég történt olaszországi tartózkodásuk miatt a teljes családot megfigyelés alatt tartják. Jelenleg a vizsgálati (vér, orr és szájnyálkahártya) eredményekre várnak az orvosok.
– Pozitív koronavírus vizsgálati eredménnyel rendelkező betegek automatikusan átkerülnek a fővárosi Szent László Kórházra, pozitív leletet nem produkáló közvetlen hozzátartozók/kontaktszemélyek karanténba kerülnek az illetékes megyei tisztifőorvos által elrendelt helyen (otthonában, vagy valamelyik egészségügyi intézményben).
– Negatív leletet produkáló vizsgálatba vontak és hozzátartozóik hazaengedésre kerülnek.
– A kórházban elrendelt látogatási tilalom nincs ezekkel az esetekkel összefüggésben, azt az influenza járvánnyal kapcsolatos megbetegedési szint miatt rendelte el a tiszti főorvos.
– Minden koronavírussal kapcsolatos intézkedés megtételét a Tisztiorvosi szolgálat megyei és országos vezetői végzik, az egészségügyi dolgozók által jól ismert protokoll szerint. Hivatalos információk a Nógrád Megyei Kormányhivatal sajtó és/vagy Népegészségügyi Osztályán kérhető.

A fejleményekről folyamatosan tájékoztatást nyújt a Városháza és a Kórház itt, a Gyarmati TV-n, illetve a MEGAFON rádión keresztül.”

(Plesovszky R.)