hirdetés

Az adócsalással megbukott Fideszes Kuna Tibor cégeinek felvásárlóival és azok köréhez tartozó céggel kötött vagy kíván ózonos fertőtlenítésre szerződést kötni a BKV és az Országos Mentőszolgálat. Mindez különös. Legfőképp annak tükrében, hogy most ugye nagy politikai csörte folyik a Főváros ellenzéki vezetése és a kormány között, vagy talán mégsem. Ráadásul nagy kérdés, hogy ezen kiváló ózonos fertőtlenitő és a bukott Kuna cégeket megszerző -közeli cégcsoport, amely főtevékenysége ingatlanhasznosítás és az ehhez tartozó munkálatok elvégzése, milyen referenciákkal, engedélyekkel rendelkezik, illetve tagja-e azon Eu-szervezetnek, amelyek biocid anyagokkal foglalkozhatnak. S vajon miért titkolja, hogy milyen nemzetközi és hazai referenciákkal rendelkezik ? Mert a weboldalán konkrétum erről nem található.

 

Az adócsalással megbukott Fideszes média guru Kuna Tibor cégeinek szelleme kísért és úgy tűnik a bukott Kuna cégeket felvásárló érdekkör szó szerint levette a lábáról a BKV Zrt és a fővárosi politikusokat a kíváló ózonos fertőtlenítési technológia rendszerükkel. Igaz ezen érdekkör először az OMSZ-t, azaz a mentősöket varázsolta el. Kisfilmet is bemutatott a kormányközeli TV2 a csodás technológiáról és a mentők fertőtlenítéséről.

A BKV Közleményében az adócsalásba belebukott Kuna cégeket felvásárló érdek köreihez tartozó cégről ezt írta .

“Ózonos fertőtlenítést tesztelünk a metrón is
2020-04-08 17:17:27

Miután egyre több területen, így az Országos Mentőszolgálatnál, de pilot-projektként már buszágazatunkban is megjelent a klórnál is sokkal hatékonyabb ózonos fertőtlenítés, most a metrónál teszteljük a technológiát. Ehhez egy komoly szakmai tapasztalattal rendelkező céget, a CE Developments-t kértük fel. A partnerség indulásaként a cég április 8-án, a Kőér utcai metró telephelyünkön egy metrószerelvényt kezelt nagy teljesítményű, professzionális felhasználásra tervezett ózongenerátoraival.

A szakmai tapasztalatokat, a hatékonyságot ezután speciális mérésekkel közösen értékeltük. Már az első mérések, amelyek egyértelműen képesek megmutatni a mikroorganizmusok jelenlétét a fertőtlenítés előtt és után, kiváló eredményekről árulkodtak. A BKV partnercége már sikeresen kezelt belső tereket, nagy teljesítményű készüléke hatékonynak bizonyult különböző vírusokkal szemben. A technológia lényege, hogy ózon hatására az oxidálási folyamat során a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, míg hagyományos vegyszerekkel ez előfordulhat. A technológiai folyamat végén a maradék ózont lebontják a készülékek, így a közlekedési eszköz akár azonnal használatba vehető.

Társaságunk innovatív törekvései a megalakulásunktól, 1968-tól datálható alaptörekvésünket szolgálják: utasainkat biztonságban elszállítani céljukig. Ez máig csupán a forgalombiztonságot jelentette, a vírusmentes környezet kialakításával Társaságunk igyekszik megfelelni a kor kihívásainak is.

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez. Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus

BKV Zrt.”

Azonban mi kisebb sokkot kaptunk amikor úgy kezdték el a mentőt fertőtleníteni, hogy egy csövet bedugtak a mentő lehúzott ablakán, amelynek a motorja és így a klímája és szellőztető motorja sem járt. Mi úgy gondoljuk, a koronavírus a szellőztető berendezésben is benne lehet és, ha azt nem kezeli az ózon, akkor feltehetőleg ott is marad. Mi láttunk már ilyen kezelést, na nem itthon, de ott ment a mentők motorja kezelés közben.

De nézzük is, hogy az adócsalásba megbukott Fideszes médiaguru Kuna Tibor bukott cégeit felvásárló érdekkörök miképp is kerültek az OMSZ és a BKV zsíros bödönéhez közel.

Az adócsalásba bele bukott Kuna cégeket a Trinity Communications Kft.-t és a Young and Partners Kommunikációs Kft.- az új tulajdonos B. I., átnevezte a két társaságot. A Trinityből SBH Solution Kft., a Y&P-ből pedig HSB Product Kft.

Ezen Kuna cégeket felvásárló körhöz köthető még a PSI Európa Biztonsági és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak, illetve Global Security Solutions Biztonsági Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság is a most karriert befutó CE mellett.

Érdekes módon ezen cégek mind mind  azonos címén szerepelnek a most semmiből kibukkant ózonos céggel a CE Developments Kft.vel. Mondhatnánk, hogy ez csupán a véletlen műve,  de úgy tudjuk nem az.

Úgy tudjuk a Kuna cégeit megszerző érdekkör érdekeltségi köréhez tartozik a CE Developments is, amely most hasít az OMSZ-nél és a BKV-nál is. Talán ezt a gyanút és összefüggést erősíti az is, hogy a cég vezetője egy korábban biztonsági őrként ténykedő úr. Persze ez nem zárja ki, hogy a fizikában és a biológiában esetlegesen több diplomát szerzett személy lenne a cég vezetője csak épp nem volt más munkalehetősége. De ez is érdekes.

A céget a BKV és az OMSZ is dicséri, sőt a közleményében a közlekedési vállalat arról ír, hogy kiváló tapasztalattal és referenciákkal rendelkezik ez a semmiből felbukkant ózonos vállalkozás.

Sajnos a cég weboldalán referenciát nem találni, hogy hol fertőtlenítettek, ami a nagy referenciára utalhatna. Arról van leírás, hogy milyen géppel dolgoznak és hova jó az ózonos fertőtlenítésA másik érdekesség, hogy a cég arról sem ír egy mukkot sem, hogy milyen engedélyekkel rendelkeznek ezen ózonos fertőtlenítésre. Pedig erre egy ilyen berobbanó cégnél büszkének kellene lenni.

A CE weboldalán az alábbi olvasható: Munkatársaink minden esetben előzetesen felmérik a fertőtlenítendő területet. A terület elhelyezkedése, nagysága, a fertőzöttség jellege és mértéke alapján tudunk javaslatot, illetve ajánlatot tenni az adott területre legoptimálisabb technológia alkalmazására. Megrendelését követően szakképzett kollégáink elvégzik a fertőtlenítést, mindezt a legmagasabb szintű biztonsági előírások betartásával. Rendszerünk tesztelt, biztonságos, és évek óta bizonyítja hatékonyságát szerte a világon.

Az azonban, hogy merre dolgoznak a világban azt már nem tudni meg, a részletes weboldalról. Azaz ez is titok, ami szintén fura. Büszkének kellene lenni, hogy hol hódított ez a magyar hungaricum találmány a Föld kerekségén.

Más cégeknél, amelyek ózonnal foglalkoznak ezen engedélyek mind fel vannak tüntetve a weboldalon, talán azért, mert büszkék arra, milyen ügyesek.

Sőt a referenciák is más cégeknél megtalálhatóak a weboldaljaikon és büszkén, nyíltan dicseidnek vele. A CE ezzel nem élt. Persze lehet nem publikus.

Természetesen megkerestük a most ózon karriert befutó cég vezetését és kérdések sokaságát tettük fel nekik, amelyre várjuk a válaszukat és, amelyeket mind megosztunk olvasóinkkal.

(Csákány Tibor )