hirdetés

Árverezik a szebb napokat látott üzletember, Csipak Péter házát. Ő volt az a vállalkozó, aki a belvárosi parkolási céget vezette, ő volt kimondottan jóban Rogán Antallal, még amikor a Fidesz-politikus polgármester volt, s ő volt az, akit először kezdtek ki tűzpiros Ferrarija miatt. S ő az a milliárdos, aki természetvédelmi területre építkezett. És Csipak az a vállalkozó, aki a nagy kaszinós gurunak, és TV2-s tulajnak, s nemzeti főfilmbiztosnak állítólag nem kevés pénzzel tartozik. Azaz Csipak és Vajna nincs kimondottan jó viszonyban sokak szerint. 

csipak villa

Már nettó 831 millióért megveheti, aki akarja, de lesz még vele gondja az új tulajdonosnak: be kell fejezni, és ki kell fizetni az építésügyi bírságokat is, hiszen szabálytalanul, természetvédelmi területre épült. Cserébe a villa és a kilátás is impozáns.

Csipak Péter nem olyan régen még Magyarország 32. leggazdagabb embere volt, aki milliárdos villát kezdett el építeni a Hármashatár-hegyen, részben a védett erdő rovására. Ma viszont már nem megy olyan jól az üzlet, aminek legbiztosabb jele, hogy árverésre kerül az 55 százalékos készültségi fokon álló épület. A Blikk szólaltatta meg az ingatlant birtokló Cirbolya Mansion Kft. felszámolóját, aki legkevesebb nettó 831,5 millió forintot szeretne kapni a 7500 négyzetméteres telken terpeszkedő luxusvilláért.

A Blikk munkatársa be is jutott a bravúros építészeti megoldásokat felvonultató ingatlan területére, amelyen „félkész állapotában is érződik az építtető kivagyisága és nagyravágyása”. Az épület szabálytalanul épült, hiszen például a negyedik szintre nem volt engedély, a hat autóra méretezett körgarázst pedig egyenesen az erdőből hasították ki. A ház miatt büntetőeljárás is indult, amelyben természetkárosítás miatt tavaly nyáron első fokon felfüggesztett börtönre ítélték Csipakot.

Ha sikerül eladni a házat, Csipak akkor sem élvezheti a bevételt, mivel az egyik kereskedelmi bank 2,7 milliárd forintos jelzálogot jegyzett be az ingatlanra, az építőcég, a Market Zrt. pedig 184 milliót követel. A vevőnek is lesz vele gondja: jelenleg is folyamatban van még az építési eljárás, a felszámoló szerint 300-400 millió forintra tehető a környezeti károk mértéke az esetleges bontási költségekkel együtt, amelyeket az új tulajdonosnak kell állnia.

Csipak a jelenlegi főkaszinóssal és médiaguruvá lett Vajnával sincs már túl jó viszonyban. A producer ugyanis súlyos százmilliókkal segített Csipaknak anno, de a pénzét állítólag eddig nem kapta vissza.

Bár Csipak korábban jó viszony ápolt Rogán Antal belvárosi polgármesterrel, a miniszterelnök jelenlegi kabinetfőnökével, az V. kerületi önkormányzat csütörtökön felbontotta az érdekeltségével 2008-ban, 50 évre kötött közterület-használati szerződést. Az Immobilia Zrt. annak idején saját forrásból felújíttatta a Deák Ferenc utcának a Vörösmarty tértől a Deák Ferenc térig húzódó szakaszát, cserébe az önkormányzat átengedte a cégnek az utca mintegy 500 négyzetméteres felületét. Az utcába világhírű cégek üzleteit költöztették, létrehozva a Fashion Streetet.