hirdetés

Csalással vádolnak egy volt bajai rendőrt. Az egyenruhás az áruhitele miatt került komoly bajba, amit nem tudott visszafizetni miután leszerelték. A volt rendőr több mint 3 millió forinttal károsította meg a pénzintézetet.

kutasi rendőrség

A gyanúsított 2013-ban áruvásárlási kölcsönt, személyi kölcsönt és hitelkártyát igényelt egy banktól, holott tudta, hogy szolgálati viszonyát meg fogja szüntetni, a havi részleteket nem fogja fizetni.
A vádirat szerint a férfi elhatározta, hogy nehéz anyagi helyzete miatt Németországban fog dolgozni. Ehhez azonban készpénz kellett, amit úgy teremtett elő, hogy különböző banki hiteltermékeket igényelt, de közben kilépett a rendőrségtől és a hiteleket nem fizette vissza.
A férfi az áruvásárlási kölcsönökből televíziót és házimozi rendszert vett, a személyi kölcsönt és a hiteleket kimerítette.
A vádlott a szolgálati viszonyának megszűnése után kiment Németországba, jelenleg is ott tartózkodik. A férfi beismerő vallomást tett, és szabadlábon védekezhet. A nyomozó ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

(Fotó: illusztráció )