hirdetés

Mintahogy azt megírtuk elrendelte az Echo TV rendőrségi szakértőjének a házi őrizetét illetve a kényszerintézekdését a bíróság. Labanc Ferenc úgy tudjuk részletes vallomást tett s feltehetőleg ezért sem kellett börötnbe mennie, s emellett már 2 éve tart a nyomozás ellenük. Az ex-rendőrök úgy tudjuk az Elektro World Áruház tulajdonosának milliárdos adócsalási ügyében ténykedtek hol törvényesen, hol törvénytelenül.

labancz-vadlott

Házi őrizetbe helyezte a bíróság Labanc Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egykori nyomozóját és jogász társát P.Zsoltot, aki korábban szintén rendőr volt. Egyebek mellett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják őket.
Az ügyészség szerint azzal az ígérettel csaltak ki több millió forintot egy vállalkozótól, hogy rendőrségi nyilvántartási adatokat tudnak megszerezni. Akár nyolc év börtönbüntetést is kaphatnak a gyanúsítottak. A volt rendőrök állítólag az Electro World tulajának milliárdos adócsalési ügyében ígérték, hogy elintézik a kínos esetet. Nos rosszul intézték, mert két éve nyomoznak adócsalás miatt ügyfelük ellen a NAV illetve az NNI illetékesei. A cég ügyvezetője a NAV illetékeseivel is találkozott és egyeztetett de, hogy ennek mi lett a vége nem tudni. Így még várható jó pár gyanúsítás az ügyben, főleg, hogy Labanc szabadon távozhatott a bíróság épületéből, miután a több mint kétórás ülés után harminc napra házi őrizetbe helyezték. Labanc sokak szerint ismét beszélt és mindent elmondott csakhogy mentse a bőrét, ezt tette anno Tasnádi ügyében is az ex-rendőr és úszta meg komolyabb büntetés nélkűl. Nyilatkozni pedig nem akart, ami ezek tükrében teljes mértékben érthető..
Ügyvédje, Lakatos Ádám elmondta: védence fellebbezett a végzés ellen, és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlésével szemben. Ezzel egy időben részletes vallomást tett, és ebben kifejtette álláspontját az üggyel kapcsolatban.