hirdetés

Az első tárgyalásán nem jelent meg a bíróságon Árpa Attila, akit az ügyészség társtettesként forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádol. A színész-rendező igazolást nyújtott be a távollétéről, indoklásként filmes munkáit jelölte meg.

 

Az RTL Klub egykori fenegyerekére az ügyész egy év tíz hónap börtönbüntetést ajánlott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztenék, ha Árpa bűnösnek vallja magát. Árpa ebbe nem ment bele. A per meg is kezdődött de a színész-rendező nem jelent meg, igazoltan hiányzott.

„Igazoltan vagyok távol a tárgyalásról, szerepelek egy nemzetközi sorozatban, és a forgatásra való tekintettel engedélyt kaptam, hogy távol maradjak. Minden felmerülő kérdésre az ügyvédem tud választ adni” – nyilatkozta a színész.

A rendőrség még 2019-ben razziázott Árpa Attila lakásán egy pókerparti alatt, ennek az ügye gurult tovább egészen a vádemelésig, amiről itt írtunk korábban. Az ügyészség szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert, ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. A Fővárosi Főügyészség öt férfi, köztük Árpa Attila ellen is vádat emelt. Korábban Árpa ezt nyilatkozta.

„Ártatlan vagyok, a vádakat sem bizonyítékok, sem tanúvallomások, sem más iratok nem támasztják alá, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Boszorkányüldözés, ami zajlik, két éven át lehallgattak, követtek. Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ne törjön pálcát a fejem felett mindaddig, amíg nincs ítélet, különösen, hogy a vádakról bebizonyítjuk majd, hogy nem igazak. Szeretném, ha az ügyem teljesen transzparenciával zajlana majd, mert nincs mit takargatnom” – írta korábban közleményében Árpa Attila.

Árpa Attila nyáron a Rádió 1 reggeli műsorában azt mondta, állítólagos dílere a fodrásza volt, akinek ő vitte a fájdalomcsillapítót a fájós hátára.

( Németh A.)