hirdetés

Hihetetlen de a saját fia végzett az ismert magyar színésszel a csak mindenki által Lópici Gáspárnak hívott Szilágyi Istvánnal. A dráma évek óta lógott a levegőben, hisz Szilágyit egyszer már súlyosan bántalmazott a fia, aki ellen bírósági eljárás is indult, de édesapja sírva , könyörögve kérte a bíróságot mentsék fel fiát, mert az nem bántotta. Mindenki tudta Lópici szerette fiát, s inkább tűrt, mintsem ártson neki.

 

A meggyilkolt színész fia rendszeresen verte a szüleit. Sőt, nemcsak az édesapját, hanem az édesanyját is bántalmazhatta. Aki követte a házaspár életét, több olyan képet láthatott róluk az elmúlt időszakban, amin kék-zöld foltok látszódtak az arcukon. A családnak segítő, a Baptista Szeretetszolgálatnak dolgozó Baricz Dezső a lapnak azt mondta, csütörtökön ő is nagyon megijedt a 49 éves férfitől, aki pár nappal később, vasárnap reggel agyonverte az édesapját, a Lópici Gáspárként is ismert színészt az otthonában.

A színész fia, Péter egy beszélgetés közben azt mondta, ki kell mennie a szobából, mert ha nem teszi, vér fog folyni. Nem volt vita, vagy hangos veszekedés, egy történet mesélése közben jött rá – ahogy Baricz Dezső fogalmazott – “a roham”.

Érdekes ennek ellenére a családon belüli erőszakot mindenki csak nézte, nem tett senki semmit. Persze úgy nem egyszerű, hogy az áldozatok tagadják, hogy őket terrorizálják. De akkor is lépni kellett volna, tenni, hogy ez a dráma ne történhessen meg, és tény kérdése mindezt meg is lehetett volna előzni, mi legalábbis úgy gondoljuk.

Az apja gyilkossága miatt őrizetbe vett Sz. Pétert két éve már elítélték az apja megverése miatt, bár a színész a bíróságon is tagadta, hogy a fia bántalmazta. Az elmondásuk szerint Szilágyi István ráesett egy farakásra, de az orvosszakértő ezt másképp látta. Három éve bejárta a sajtót, hogy a kevés nyugdíjából élt Szilágyit rendszeresen terrorizálta fia, a nyugdíját elvette és elitta.

Lópici Gáspár fiát a BRFK gyilkossággal gyanúsítja és minden bizonnyal a bíróság kezdeményezi az előzetes letartóztatását. Szilágyit feltehetőleg átviszik az IMEI-be, hogy az orvosok kiderítsék a férfi beszámítható-e.

Lópici halált fia egy kalapáccsal okozta, amellyel többször lesújtott édesapjára. A rendőröket anyja értesítette sokkos állapotban a közeli boltig rohanva, ahol segítséget kért.