hirdetés

Százmilliós értékben alakítottak ki helikopterleszállót a nyíregyházi Jósa András Kórház egyik épületének a tetején, mégsem használják a mentőhelikopterek – írja a Blikk.

BjJktkqTURBXy8wMTUxZWM1NmM3Mzk4ZjQ4MDM0N2U0MzZjYjliMTBkYi5qcGVnkpUDzKZXzQG4zPiTBc0DFM0BvAA lapnak egy olvasója elmondta: nem az első alkalom volt, amikor múlt héten azt látta, hogy a kórház teteje helyett egy füves területen landoltak a beteggel, akit egy áruházi parkolóban várakozó mentőautóval vittek be a mintegy egy kilométerre lévő kórházba. A kórház felújítására egyébként összesen több mint tízmilliárd forintot fordítottak.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója azt mondta, a nyíregyházi kórház épülete nem szerepel a mentőhelikopter által használható leszállóhelyek listáján. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház sajtófőnöke elárulta: a Légügyi Hatóságnál van a helikopterleszállóra vonatkozó üzembentartási engedélykérelem.

A lap azt írja, a kórháznak kell kérelmeznie a használatbavételi engedélyt, majd külön az üzembentartási engedélyt, ezután használható jogszerűen a leszállópálya.

Forrás: 24.hu, blikk.hu