hirdetés

Álrendőrök buktak le
2017-11-17 21:56

A budapesti nyomozók elfogták azt a három férfit és társukat, akik rendőrnek adták ki magukat.
megbilincselve_1_oszlopos_breakingA jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2017. november 15-én 14 óra körül Budapest VIII. kerületében, a Csokonai úton három román állampolgár rendőrnek adta ki magát, és intézkedést színlelve elkérte egy szomáliai állampolgár, valamint édesanyja iratait, illetve készpénzét, amelyből 250 eurót elloptak. Negyedik társuk eközben az autóban várakozott.

A sértett feljelentését követően a rendőrök a kamerafelvételek alapján beazonosították az elkövetőket, akiket a BRFK Zseblopási Alosztály munkatársai 15 órakor a XIII. kerületben elfogtak, majd a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak.

Elfogásuk során a rendőrök 37 ezer forintot, 865 eurót, 226 amerikai dollárt, 13 500 fehérorosz rubelt, 520 szerb dínárt, 17 román lejt és 6 moldáv lejt, valamint mobiltelefonokat foglaltak le az elkövetőktől.

A nyomozók az előállítást követően a négy román férfit csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.