hirdetés

Áll a Simon-ügy
2014-05-09 13:23

Hetek óta nincs mit kérdeznie az ügyészeknek Simon Gábortól, noha értesüléseink szerint nem az általában megszokott egy, hanem összesen majd tucatnyi ügyész dolgozik a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNyF) a volt szocialista politikus elleni eljáráson.
Simon ügyvédje nem titkolja, hogy semmi sem történt az ügyben az április 6-i parlamenti választás óta. Védencét nem hallgatták ki újra, nem is gyanúsították meg újabb bűncselekménnyel, vagy magasabb elkövetési értékkel. Sőt – tette hozzá Nagy István – több mint egy hónapja nem kaptak értesítést bizonyítási indítványaik elbírálásáról, ahogy Simon előzetes letartóztatásának április közepén történt meghosszabbítása miatt benyújtott fellebbezésükre sem érkezett válasz. Az, hogy az ügyben látszólag nem történik semmi, azért furcsa, mert a Simon-ügy a választási kampányban kiemelt témája volt az ügyészségnek és az eseményeket napirenden tartó jobboldali sajtónak egyaránt. A Fidesz választási győzelme óta Simonról semmilyen hivatalos közlés nem jelent meg azon kívül, hogy három hónappal meghosszabbították előzetesét.
A volt politikus utoljára április 4-én tett vallomást – akkor is saját kérésére. Elmondta, hogy nincs bissau-guineai útlevele, továbbá soha nem kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát, a MagNet Bankban pedig nem is járt. Az állítólagos útlevél azért fontos, mert önmagában az adócsalásért a volt politikus nem is kerülhetett volna előzetesbe, ehhez “kellett” az úti okmány miatti felbujtóként elkövetett közokirathamisítás gyanúja és az erre alapozott szökés, elrejtőzés veszélye.
Ami pedig a bizonyítási indítványt illeti, Simon éppen azért kérte a vádhatóságtól, hogy – ha valóban lefoglalták az útlevelet -, akkor azt mutassák meg neki, mert állítása szerint ilyen okmánya soha nem volt. Arra, hogy kérdéses, egyáltalán az ügyészségnél van-e az állítólagos útlevél, de értesüléseink szerint a hatóságnál a bissau-guineai útlevél nincs.
Természetesen a találgatások mennek nap mint nap, hogy a politikus fura mód öngyilkos barátja kikkel és mit bizniszelt. Van itt már a képben popsztár, tévés nehogy neves sportvezetők és újabb politikudok essenek ki a varázskalapból.