hirdetés

Súlyos milliárdokra perli a Nemzetgazdasági Minisztériumot  egy eredetiségvizsgáló cég. A vállalkozás szerint törvénytelenül vették el a találmányát, törvénytelenül lett államosítva az eredetiségvizsgálat s mindezt egy olyan vállalkozásnak játszották a kezébe, feltehetőleg kétes és fura közbeszerzéssel, hisz  meghívásos tender volt, amely ellen több százmillió forintos adócsalás miatt bírósági eljárás van folyamatba. A nyertes cég vezetői előzetesben is voltak hosszú hónapokig. A legérdekesebb azonban az, hogy ezen cég kapcsolattartója a hivatalos dokumentumok szerint, P. Hajnalka a belügyminiszter lánya. Igaz ezt évekkel korábban hevesen tagadta  a NAV és a most jelenlegi belügyér.

 eclipse

Perlik Varga Mihály minisztériumát az eredetiségvizsgálók. A beadvány készítője szerint az állam egy szellemi tulajdont,egy találmányt államosított  és vett el törvénytelenül. Ez  által pedig több tízezer családot sikerült tönkre tenni egyik napról a másikra. Persze az ügyet nem ez tette gazából érdekessége, hanem az, hogy az államosított rendszert gyorsan pályázat útján tovább adta a volt ex-Pest megyei főkapitány, Ignácz István vezette KEKKH üzemeltetésre. A nyertes pedig egy olyan cég lett , amelynek alkalmazottja, kapcsolattartója a belügyminiszter úr édes gyermeke. Mindez persze nem törvénytelen csak szerencsétlen véletlen egybeesés.

Úgy tűnik eddig vártak türelmesen a kisemmizett eredetiségvizsgálók, akiktől 2010-ben vették el egy laza mozdulattal találmányukat és államosították, persze csak félig, hisz a KEKKH  miután tudta gyorsan pályázatot írt ki ezen tevékenységre évente több mint 6 milliárd forintért. A pályázat igen kurtára és furcsára sikeredett, mert meghívásos lett. A meghívott cégek közt az Eclipse volt a nyerő. Azonban ezen nyertes cég súlyos adócsalásba több százmilliósba keveredett és a vezetőit letartóztatták. A KEKKH-t azonban ez nem zavarta, a szerződést nem bontották fel. Minek is ? Hisz ez normális, hogy hatmilliárdot  adunk egy adócsalásba keveredett cégnek. Persze némi prücök csúszott a gépezetbe, mert a cég számláit 2011-ben zárolta a NAV. Azonban nem járt sikerrel az adóhivatal, mert a milliárdok érdekes módon nem az Eclipse számlájára érkeztek már, amely a tendert megnyerte, hanem egy egészen más vállalkozáshoz, ami ugye elgondolkodtató. Nem a nyertes cég kapja, hanem egy olyan cég, amely nem nyert. mert ugye lefoglalná különben a NAV. Persze a furcsaságoknak és szerencsétlen véletlen egybeeséseknek itt még nincs vége. Merthogy hogy hogy nem bár ezt hevesen tagadta anno a NAV és maga Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter is, bizony a lánya az egyik alkalmazottja, kapcsolattartója a nyertes Eclipse cégnek, amelyen ugye elindult az a csúnya adócsalási ügy, bár jogerősítélet 4 éve nincsen.

Mindez természetesen véletlen egybeesés és a szerencsétlen véletlenek soksága, hogy egy olyan cég nyert a KEKKH-nál, amely összefüggésbe hozható a jelenlegi belügyminiszter úrral. az is véletlen, hogy  KEKKH vezetője egy olyan személy, aki beosztottja volt a belügyminiszter úrnak és nem vette észre ezen úr a személyi összefüggéseket s nem tartotta aggályosnak az évi 6 milliárdos biznisz elnyerését így sem. Az is véletlen, hogy a KEKKH miután a nyertes cég számláit zárolták a milliárdokat egy harmadik cégnek utalta. Mint ahogy az is véletlen, hogy az Eclipse vezetőit már lassan 4 éve nem tudták elítélni jogerősen, hiába keveredtek több százmilliós adócsalási ügybe. S az sem kellemetlen a KEKKH vezetőinek, hogy egy ilyen cég kezel továbbra is bizalmas adatokat és fér hozzá állami adatokhoz.

 

(Fotó:  ATV )