hirdetés

Áll a bál a hétkerben
2014-09-24 07:04

A Fideszesből lett liberális politikus bekeményített miután hírbe hozta a Magyar Nemzet. Garabits Károly így büntető feljelentést tett a lap ellen. A baloldali pártok által támogatott erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjelölt gyorsan be is jelentette, hogy függetlenként folytatja kampányát. A napilaptól pedig azt kérte, adják ki annak a hangfelvételnek a vágatlan változatát, amelynek alapján ma arról írtak, hogy ő „tanította lopni” Hunvald György egykori jogerősen elítélt VII. kerületi polgármestert.

garabits

Garabits nem véletlenül kéri a Magyar Nemzettől, hogy adják ki neki a felvétel vágatlan változatát, mert állítása szerint ilyen beszélgetést soha nem folytatott senkivel, ezért szakértői vizsgálatot kér az anyagról.Nos, aligha kapja meg a Fideszesből lett liberális politikus ezt a hanganyagot. Majd odaadják a rendőrségnek. A politikus élete igen kalandos, mert anno Deutsch Tamást istenítette és támogatta. Aztán mennie kellett a Fidesz mellől, mert fura pénzügyekbe keveredett. A rosszakarói szerint pénzt kért valakitől, hogy elintéz valamit, mint kerületi politikus, de ott is lebukott. Garabits veszte ott is az a fránya hangfelvétel volt. Milyen fura. Így közölték vele, hogy jobban teszi, ha angolosan távozik a hátsó kijáraton.
A Magyar Nemzet által most lehozott botrányos hangfelvétel szerint Garabits a volt polgármesternek korábban azt mondta: „lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr megbukik”. Azt is közölte: „előre nem fogadunk el pénzt”. A VII. kerületi 12. választókerület egyéni képviselőjelöltje a felvételen azzal dicsekszik, hogy megütötte Hunvaldot és Gál Györgyöt, de meg fogja rugdosni azokat a romákat is, akik körzetéből nem mennek el szavazni. Az is elhangzik, hogy Garabits bátran vezethet ittasan, ugyanis háromféle rendőrigazolványa is van, és több kerületi kapitány is jó barátja. Egy, az azóta az Alkotmánybíróság által eltörölt választási regisztrációval kapcsolatos kitétele alapján feltehetően 2012-ben rögzítették a beszélgetést.
Gréczy Zsolt, a DK szóvivője délelőtt azt mondta, nem tudják, igazak-e a Magyar Nemzet által közöltek, ugyanakkor úgy gondolják, pártjukra a „gyanú árnyéka sem vetülhet”. Közölte, Garabitsot az Együtt Erzsébetvárosért nevű civil szervezet javaslatára támogatta pártja, noha korábban más köze nem volt a DK-hoz. Megerősítette, hogy a jelölt függetlenként folytatja kampányát a VII. kerületi képviselőségért, de a párt szerint jobban tenné, ha visszalépne az indulástól.
A helyi vállalkozóként ismert Garabits 1994-ben szocialista támogatással lett a képviselő-testület tagja, később kivált a szocialista frakcióból megszüntetve ezzel az MSZP helyi abszolút többségét. Az 1998-as önkormányzati választáson már az Együtt Erzsébetvárosért Egyesület színeiben szerzett mandátumot. Később próbált visszamenni az MSZP-frakcióba, de mivel nem vették fel, 2005-ben már az erzsébetvárosi Fidesz egyik hangadója volt, és a kerületi elnök Deutsch Tamás támogatásával a helyi szervezet alelnöke lett. 2010 óta nem önkormányzati képviselő, ezért sokak szerint azok a különös ügyletek, amelyekről a felvételen beszél, csak fideszes „korában” történhettek.
Ha minden igaz, akkor Deutschnak és Vattamány Zsoltnak, a kerület újrázni akaró polgármesterének, aki korábban az erzsébetvárosi képviselő testület Fidesz-frakcióját vezette, el kell számolnia azzal, mi történt annak idején a pártban.