hirdetés

Újabb rejtélyes gyermekhalál, a nemrég nem jogerősen lezárult agárdi fényevős eset után. Újabb csontsovány gyermek az áldozat. A helyszínre hívott mentősök egy csontsoványra fogyott, mindössze 3 kilót nyomó kisbabát találtak Gyöngyösön. Az alig fél év leforgása alatt testsúlyának nagyjából a felét elvesztő másfél éves kislányt holtan találták egy társasház lakásában. Gyanúsított egyelőre nincs az ügyben. 

gyöngyösi gyerekhalál

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán egyelőre csak annyit mondtak, hogy az elsődleges helyszíni intézkedéseket megtették, a körülményeket még szakértők bevonásával vizsgálják. Egyelőre senki ellen nem indítottak eljárást, ugyanis a boncolásból derülhet ki, hogy a kislány halálát pontosan mi okozta.

A családnál utoljára novemberben járt orvos, akkor hét kilogramm volt a kislány – közölte Csathó Mónika, az Országos Mentőszolgálat megyei sajtószóvivője.

A rendőrség az esettel kapcsolatban bővebb tájékoztatást várhatóan a jövő héten tud adni. A kislányhoz egyébként a szülei hívtak mentőt, pénteken, a rendőrséget pedig a szolgálat munkatársai értesítették hivatalból.

Nemrég zárult le a halálra éheztetett agárdi kisfiú rémisztően hasonló esete. Abban az ügyben a héten mondta ki nem jogerős ítéletét a Fehérvári Törvényszék, amely alapján a szülök és a nagyszülők 15 év börtönbüntetést kaptak és bilincsbe verve vitték őket börtönbe a tárgyalás után. Az háziorvos és a természetgyógyász felfüggesztett ítéletet kapott. Az agárdi eset érdekessége volt a szörnyű tragédia mellett, hogy a bíróság úgy ítélte, szándékos emberölés történt. Dr. Szabó Gyula ügyvéd szerint elrettentő ítélet született.

– Sajnos az agárdi kisfiút már nem él. Biztos valamilyen módon lehetett volna rajta segíteni, ha a szülök hozzáállása más lett volna. Ügyfelem természetgyógyászként, felfüggesztett büntetést kapott, de hangsúlyozom, ami tőle telt megtette, de arról nem volt tudomása, hogy a gyermek orvosi kezelést nem kap, és hogy nem kap rendesen táplálékot és folyadékot. A mostani gyöngyösi ügyet nem ismerem, csak annyit tudok, hogy hasonló haláleset miatt vizsgálódik a rendőrség, és, hogy a gyermeket ott novemberben még látta háziorvos. A boncolás sok mindenre választ adhat majd, és minden bizonnyal a gyöngyösi szülők felelősségre vonása és feltehetőleg az orvosé sem, kiindulva az agárdi ügyből, nem fog elmaradni, ha hibáztak, ha nem, a vádhatóság nem fog elmenni gyanúsítás nélkül az eset mellett, ez biztosra vehető – mondta dr. Szabó Gyula ügyvéd az Esti Újságnak.