hirdetés

Sokak szerint elképzelhető, hogy otthon és szabadon karácsonyozhat az a darnózseli férfi, akit azzal vádol az ügyészség, hogy feleségét megölte, majd egyszerűen ledarálta. N. János ügyében hamarosan ítélet várható. Tény, hogy kevés a bizonyíték, amely a vádlott bűnösségét támasztaná alá.
darnozselli-gyilkossagA gyógymasszőrként dolgozó Kovács Judit 2014. május 27-én tűnt el mosonmagyaróvári rendelőjéből. A nő férjét, N. Jánost később őrizetbe vették, a rendőrség azzal gyanúsítja a hentes végzettségű férfit, hogy megölte Juditot, testrészeit ledarálta, majd elégette. Tegnap a bíróságon bemutatták a férfi házának alagsorában talált, házi barkácsolású, motorral hajtott darálót.

A védelem szerint egy ilyen eszköz alkalmatlan a vádban foglalt cselekmény kivitelezésére, a vád azonban úgy vél, hogy meglehet, hogy N. János nem is ezzel a darálóval, hanem egy nagyobb méretű, később eltüntetett eszközzel darabolt.

Tegnap dr. Élő András tanácsvezető bíró felolvasta az elmeszak­értő korábbi véleményét. E szerint N. János nyugodt természetű, a mindennapokat jól kezelő ember, de a válás, a gyermekek elhelyezése körüli vita folyamatos stresszt okozott az életében. A krízishelyzetet indulattal kezeli, labilissá teszi, ezt a tesztek is kimutatták.

Kovács Judit maradványai 38 darabban kerültek elő. A halál okát sem sikerült bizonyítani, így nem kizárható, hogy a november 25-i ítélethirdetés után János szabadon távozhat.