hirdetés

Lezúzták az új Európa-rekorder villamosunkat, amely Európa leghosszabb szerelvénye volt. Egy tesztjárat hátulról beleszaladt egy másik villamosba a XI. kerületben. Úgy tűnik, nagyon nincs szerencséje az új járművekkel a fővárosnak, és Tarlós főpolgármesternek sem. Hol az új robotpilótás metrók döglenek be, hol a villamosok törnek össze.

CAF baleset

Két villamos ütközött Budapest XI. kerületében, a Hengermalom útnál hétfő este – közölte a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere. Takács Renáta elmondta, hogy a baleset az 1-es villamos vonalán történt, egy tesztjárat hátulról szaladt bele egy másik villamosba. Az Etele út–Fehérvári út és a Budafoki út–Dombóvári út megállók között pótlóbuszok közlekednek – tette hozzá.

A tesztjárat egy új típusú CAF-villamos volt, amely kontinensünk leghosszabbja volt eddig. Most egy időre nem ő lesz a leghosszabb, amíg szervizbe kerül. A szerelvények 56 méteresek, 86 ülőhellyel rendelkeznek, és egyszerre 345 ember utazhat rajtuk. A spanyol gyártmányú villamosok várhatóan jövő tavasztól közlekednek majd Budapesten az 1-es villamos vonalán, addigra pedig talán sikerül megjavítani.

Azt nem tudni, hogy mekkora kár keletkezett a világrekorder új villamosban és a régiben. De feltehetőleg nem volt olcsó baleset.