hirdetés

Ma kezdődik az MSZP-s Hiszékeny Dezső büntetőpere, aki ellen vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A védelem szerint a lehallgatásokon csak olyan hangfelvétel szerepel, ami épp azt támasztja alá, hogy Hiszékeny senkitől nem kért semmire pénzt. Az azonban igen kínos, legalábbis információink szerint, hogy  a beépített fedett nyomozó ajánlott fel állandóan a milliókat Hiszékenynek, amelyekre sosem mondta a baloldali politikus, hogy jó, elfogadom.

 hiszekeny_dezso_3

A vád szerint Hiszékeny 2013 januárjában, akkori XIII. kerületi alpolgármesterként közvetítőn keresztül jogtalanul ötmillió forintot kért saját magának azért, hogy egy, az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja. A jogtalan vagyoni előny átadására végül nem került sor, de a törvény szerint a bűncselekmény ettől függetlenül befejezett – fogalmazott közleményében a főügyészség, hozzátéve, a vádiratban szereplő korrupciós bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A szocialista politikus mentelmi jogát tavaly ősszel függesztette fel a parlament Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezése nyomán. Hiszékeny tagadta a bűncselekmény elkövetését, és politikai elfogultsággal vádolta az ügyészséget.

Úgy tudjuk a vádat is képező lehallgatásokon és hangfelvételeken egyszer sem hangzik el Hiszékeny részéről konkrétan és egyértelműen, hogy ő pénzt kérne cserébe, bármiért is. sőt még csak utalás sincs erre a baloldali politikustól. Azaz a vádlottat erősítik ezen felvételek. Azonban a beépített illetve fedett nyomozó folyamatosan szajkózza állítólag ezen rögzített beszélgetéseken , hogy akkor ő fizet, csak legyen elintézve. Ami így igen erőltetett próbálkozásnak tűnik s igencsak kérdéses, hogy a bíróság ezt a vádhatósággal azonosan fogja majd értékelni.