hirdetés

Dübörög a kampány. Már az adományokon is a Fidesz nyomul. Bajkai István fideszes választókerületi elnök nevével felmatricázott dobozban osztották az önkormányzat helyiségeiben a tojást a rászorulóknak a VI. kerületi önkormányzat által szervezett ételosztáson.

fideszes tojásUgyanott, ugyanazok az önkormányzati emberek, ahol a többi, jelöletlen csomagolású ételt osztja az önkormányzat.

Bajkai egyébként a VII. kerület fideszes alpolgármestere, róla a 168 Óra úgy tudja, ő indulhat majd a VII. és a VI. kerület egy-egy részét magába foglaló választókerületben a ’18-as országgyűlési választásokon. Ráadásul Bajkai az ügyvédi irodáján keresztül látta el korábban Orbán Ráchel jogi képviseletét, az irodáját is magába foglaló konzorcium pedig milliárdokért adhatott tanácsokat a kormánynak.

Bajkai Istvánt az RTL elérte telefonon, a politikus azt mondta, a tojásokat a saját pénzén vette jótékonysági célból, de nem tudja, hogyan fordulhatott elő, hogy az önkormányzati ételosztásban adták a rászorulóknak. Hozzátette, hogy a választókerületi munkatársa szervezte a VI. kerületben.

Hogy Bajkai lehet a terézvárosi országgyűlési képviselőjelölt azt már csak abból is ki lehetne következtetni, ahogy a kerületben ingyenesen osztogatott fideszes lap, a Körúti Korzó foglalkozik vele. A lap, amíg még Rónaszékiné Keresztes Monika volt a VII. kerületi Fidesz-vezető, addig agyonreklámozta, volt, hogy egy-egy számban 10 kép is volt a fideszes politikusról. Miután azonban szegény Rónaszékinét leváltották Bajkaira, a lap is fókuszt váltott. Legfrissebb számában egészen konkrétan 14 fotón szerepel a néhány oldalas kis kiadványban Bajkai, már a címlapot betölti a fejével, de az utolsó képen egyenesen azt írják, véletlenül pont lencsevégre kapták, ahogy a piacon vásárol, de a hamarosan érkező különszámban még a konyhába is bepillanthatunk, ahol Bajkai úr elkészíti a csemegéket.