hirdetés

Elítélték adócsalásért így komoly gondba került Gyömrő újrázó polgármestere. Így le is kell mondani, ha jogerős lesz a verdikt, hisz sem etikailag,sem erkölcsileg nem lesz vállalható Gyenes.  Első fokon 9 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Gyenes Levente hetedrendű vádlottat, Gyömrő polgármesterét egy 32 vádlott ellen indított per kihirdetett ítéletében.

gyenes

A polgármestert folytatólagosan elkövetett adócsalás büntettében és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás vétségében találták bűnösnek. A vádak között szerepelt az is, hogy az adócsalást bűnszervezetben, folytatólagosan, bűnsegédként követte el, de ez alól felmentették.

Az ítélet szerint Gyenes Levente egy bűnszervezet által kibocsájtott fiktív számlák felhasználásával nyújtott be 2007-ben adóbevallást több hónapon keresztül. Összesen 6,3 millió forinttal csökkentette jogellenesen az áfáját, de a kárt megtérítette.

Gyenes Leventét, akiről korábban olyan felvételek kerültek nyilvánosságra a HírTV  hadhatós közreműködésével , amelyeken meztelen nők társaságában fehér port szippant fel, a Gyömrő 2000 Kör jelöltjeként október 12-én újraválasztották Gyömrő polgármesterévé.