hirdetés

Ismét több ismert név és celeb is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagy adós személyeket felsoroló idei, harmadik negyedéves listáján. Így a TV2 üdvöskéje, Berki Krisztián is szerepel a nem épp büszke listán.
berki gyorshjatás-origpoAz adóhatóság 2167 magánszemély és egyéni vállalkozó nevét, címét, adószámát tette közzé, a listán olyan emberek szerepelnek, akik 180 napon át folyamatosan fennálló, tízmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek.

A felsorolásban több külföldi származású személy és ismert emberek is szerepelnek, például az ismert énekes, Kozsó. De itt van a TV2 üdvöskéje és felfedezett celebje, Berki Krisztián is, aki a Fradit is vezetgette. De állítólag Cselényi László, az Uránia filmszínház és a Duna Televízió egykori elnöke is szerepel a NAV listáján.

Az egykori börtönt is megjárt MSZP-s nagyágyú Zuschlag János is Berkiékkel közösen szerepel.

Az azért igencsak demoralizáló, hogy egy országos kereskedelmi tévé úgy alkalmaz egy celebet, hogy mindenki tudja róla, hogy az adóval játszadozott. Sőt tesz a NAV-ra, hisz most is fényűző módon éldegél és esze ágában sincs rendezni az adótartózását. A NAV pedig tehetetlennek tűnik, legalábbis fura, hogy annak tűnik. Az is igencsak elgondolkodtató, hogy egy országos, ráadásul Fidesz-közeli tévé miként engedheti meg magának, hogy a csatorna arca egy súlyos tízmillióval tartózó, azaz adót nem fizető ember legyen.