hirdetés

Másodgyára is szabadlábon, azaz jogerősen is szabad a TEK és Pintér miniszter állítólagos „kedvenc” bombagyárosa. Hiába volt a nagy belügyi kommüniké és sajtótájékoztató, hiába volt minden felhajtás és burkolt erődemonstráció, tucatnyi média és cikksorozat, a hatalmas és brutális pusztítást magában rejtő bombagyárról a Népszabiban például. Lehet, hogy már túl sok is volt, és egyben erőltetett. A politikától független bíróság szerint ugyanis továbbra sem álltak fenn az előzetes letartóztatás feltételei.

TEK4

Az ügyészség feltehetőleg picit dühöng. Akárcsak a belügyi vezetés sem jár örömtáncot, hisz picit úgy tűnik, felsültek ezzel a bombagyáros sztorival és akcióval.

Mint ismeretes, a TEK két héttel ezelőtt nagy mennyiségű robbanóanyagot talált négy történelemrajongó fiatal kocsijában. A nagy terrorveszélyes ügyben azonban akkor is csak egy fő az állítólagos „bombagyáros”, S. Roland előzetesét szerette volna elérni a vádhatóság. Azonban akkor nemet mondott a bíróság az indítványra, mert a legszigorúbb fogvatartás körülményei nem álltak fenn. Természetesen a belügyminiszter, az államtitkára dicshimnuszokat zengett, hogy a TEK akciója tökéletes volt, komoly és veszélyes embereket lepleztek le. Persze a bíróság szerint annyira mégsem. Nos, a belügy lehet, túlnyomta a TEK-sztorit, és nagyon akarta ezt az előzetest, ami már egy egyszerű halandó olvasónak is sok volt, hisz a Népszabi is arról írt, hogy bizony olyan brutális, de olyan brutális bombagyár volt ez a bombagyár, hogy csak csuda. Nos, a bíróság szerint továbbra sem indokolt  S. úr előzetese, a bombagyárosé.

A Fővárosi Törvényszék így a Budai Központi Kerületi Bíróság múlt heti döntését elutasította, a robbanóanyag felhasználására szolgáló készülék engedély nélküli tartásával elkövetett robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított S. Roland továbbra is szabadlábon védekezhet.

Az elsőfokú ítélet meghozatala óta elkészült szakértői szakvélemény szerint a fiatalok kocsijában, illetve a szarvasi bombagyárban talált robbanóanyagok és házi készítésű bombák különösen veszélyesek. Az S. Roland ügyében másodfokon döntő bírák azonban közölték, ők csak az első döntés idején már rendelkezésre állt bizonyítékok alapján vizsgálják felül a korábbi döntést. Ami így jó és tökéletes.

Félreértés ne essék, nem cikizünk és nem bántunk senkit. Azt azonban tudomásul kell vennie egy rendőri és belügyi szervnek is, hogy ha tetszik nekik, ha nem, egy bírósági verdiktet illik nekik is tiszteletben tartani és nem kommentálni.