hirdetés

Úgy tudjuk a Fidesz országgyűlési képviselőjének Farkas Flóriánnak a Szövetkezetének a törlését kezdeményezik páran, azaz a Híd a munkába szövetkezet törvényességi felügyeleti eljárását elindítja több szervezet és magánszemély.  Mindez azért is érdekes, mert az ORÖ korábbi elnökének Farkas Fóriánnak a szövetkezete már elköltött mintegy 620 millió forintnyi Uniós pénzt. Ráadásul amennyiben beigazolódnak azon feltevések, hogy a szövetkezet működése nem volt igazán szabályos, úgy a szövetkezeti tagok fejenként minimum 1,2 millió forintot kötelesek lesznek saját vagyonukból visszafizetni.

 ORÖ-nol

Továbbra is áll a bál az ORÖ és a Híd a munkába szövetkezet működés körül. A romavezetők egyre jobban el vannak képedve, hogy hova tűnhetett több milliárd forint, amit sajnos nem biztos, hogy törvényesen használtak fel az ORÖ vezetői és a fidesz országgyűlési képviselője Farkas Flórián által vezetett Híd a munkába szövetkezet vezetői. A szövetkezet ugyanis 620 millió forintot amit kapott Uniós pénzt elköltött, de sokak szerint nem arra amire lehetett volna,hisz nem ingatlanvásárlásra és nem számítógépek vásárlására kapták ezen Uniós összegeket. A pénzt roma munkahelyek létrehozására kapták főként. Sőt a szövetkezetnek a pályázati előírások alapján minimum 500 bejelentett munkavállalóval kell rendelkeznie. Nos kérdés, hogy ezt a TB és a NAV vajon tudja –e? s valóban be van-e ennyi alkalmazott jelentve. Mi nem tudjuk pontosan, csak sejtjük, hogy nem.  Aztán baj van a szövetkezettel más okokból kifolyólag is sokak szerint. A tagok helyett ugyanis az ORÖ fizette ki a tagdíjakat állítólag, ami nem igazán szabályos, ezt egy forrásunk meg is erősítette. Azonban a legnagyobb baj az, hogy a Híd a munkába szövetkezetről, ha kiderül,hogy nem arra használta az Uniós százmilliókat,vagy milliárdokat  amire kellett volna úgy bizony a tagokon fogják behajtani ezen összegeket. Mindez pedig nagyon fájó lesz, hisz ha csak a 620 milliót vesszük alapul, nem a milliárdokat, akkor minimum 1,2 millió befizetés juthat egy szövetkezeti tagra.

A VÉROSZ tudomására jutott több különböző területről, hogy a Híd a Munkába szövetkezet tagjai nem fizették be a tagdíjat. Helyettük az ORÖ fizette be, ami megdöbbentő és egyben jogszabálysértő. Mi törvénytisztelő emberek vagyunk, és a kormány tagjai is mindig arra szólítanak fel,hogyha valami nem tűnik rendjén valónak, akkor tegyük meg a megfelelő jogi lépéseket. Éppen ezért kezdeményezni fogjuk a szövetkezet működésével kapcsolatosan a törvényességi felügyeleti eljárást,ami sok mindenre rávilágíthat. Sajnos úgy látjuk, hogy az Uniótól jövő súlyos százmilliókat nem úgy használta fel a szervezet, ahogy azt kellett volna és fenn áll annak az igen komoly veszélye valóban, hogy a szegény tagokkal fizettetik vissza az elnyert pénzeket. Igen ez 500 tag esetében fejenként egy, egy illetve másfél millió forintra rúgóösszeg lehet. Ez pedig tűrhetetlen és mi ezt nem engedhetjük meg – mondta Birta János a VÉROSZ elnöke.