hirdetés

A szeretet a megoldás
2014-04-18 11:07

Nem a csüggedés, nem az értelmetlen sodródás, hanem a bizalom, a derűs világszemlélet, a mindenki felé megnyíló isteni szeretet az az erő, amely átsegít minden nehézségen, még a halálon is – olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Egyház közös húsvéti üzenetében.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban az egyházi vezetők rámutatnak: a teremtett világ Isten ajándéka, amelyet „gondosan és felelősséggel kell kezelnünk. Személyes adottságaink, életünk, egészségünk, a családok, a közösségek, a népek, a nyelvek, a kultúrák, a történelmi tapasztalatok mind a Teremtő ajándékai. Értékesek és boldogságunkra szolgálnak” – tették hozzá. Kiemelték: a legszebb ajándék maga a világra születő emberi élet, amelyet „örömmel kell fogadnunk, és felelős szeretettel kell gondoznunk, mert minden ember örök boldogságra hivatott”.
Emlékeztettek arra: öröm és remény töltötte el Jézus tanítványait húsvét napján. Szinte maguk is nehezen fogták fel, hogy mesterük, aki kínhalált szenvedett a kereszten, tényleg feltámadt. „Nehezen emelték fel tekintetüket a nyomasztó események után, de aztán beragyogta őket Krisztus feltámadásának öröme, melynek fénye máig is megvilágítja utunkat” – fogalmaztak.
A húsvéti üzenet aláírói Erdő Péter bíboros, Steinbach József, a MEÖT elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint az ökumenikus tanács tagegyházainak – református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és az ortodox felekezetek – vezetői.

( MTI- Esti Újság )