hirdetés

Nagy a baj. Nem érti az MSZP, hogy mit keresnek gépfegyveres magyar katonák a szerb-magyar határnál. Valljuk be mi sem értjük napok óta. Az új honvédelmi miniszter úgy tűnik megfeledkezett tájékoztatni az érintetteket ezen apró új eseményről. Így kérdésekkel fordult a honvédelmi és a belügyi tárca vezetőjéhez az MSZP országgyűlési képviselője Harangozó Tamás, aki mellesleg a honvédelmi bizottság alelnöke is.

fegyveres katonák röszke

Az MSZP képviselője és a honvédelmi bizottság alelnöke Harangozó Tamás nem érti és nem is tudja, hogy  mit keresnek magyar katonák a déli államhatárnál. Főképp géppisztollyal felfegyverkezve. Pedig aztán neki kéne tudni, hisz csak a Parlament szakbizottságának az egyik vezetője. Így Harangozó képviselő arról érdeklődött, hogy milyen felhatalmazás alapján, és mit keresnek fegyveres katonák a magyar-szerb határon.

Emellett Harangozó Tamásnak, a Honvédelmi és rendészeti bizottság szocialista alelnökének levelében az áll, hogy az MSZP felszólítja a belügyminisztert: adjon magyarázatot arra, miért nem képes megfelelően gondoskodni a rendőrökről és legfőképpen, hogy milyen lépéseket szándékozik tenni a munkakörülményük javítása érdekében.

Úgy tűnik Hende miniszter utódja elfeljtette vagy nem is akarta értesíteni a Parlament szakbizottságát arról, hogy mit keresnek a géppisztolyok bakák a határnál.  Lehet nem is kell értesítenie a képviselőket de talán az eddigi szokásjog alapján nem ártott volna. Simicskó István új katonaminiszter lépése mindenesetre elgondolkodtató. Vajon  majd más ügyekben szól-e a parlamenti szakbizottságnak a miniszter, vagy majd csak saját szakállára hozza meg a döntéséket ?