hirdetés

Váratlanul elhunyt dr. Kiss Ernő dandártábornok, a magyar FBI-ként híressé vált KBI és NNI szellemi atyja és vezetője. Kiss tábornoknak komoly szerepe volt a hírhedt Tocsik-botrány leleplezésében, az orosz és magyar maffiacsoportok felszámolásában is. Kiss tábornokot nemrég jogerősen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, és ezen büntetését március 7-én kellett volna megkezdenie. A tábornok egészségügyi halasztási kérelemmel élt, amelyet a Fővárosi Törvényszék a napokban elutasított, mondván, minden rendben van Kiss tábornoknál, nincs életveszélyben, de úgy tűnik, tévedtek.

kisserno

Az Esti Újság értesülései szerint Kiss tábornok egészségügyi halasztási kérelmét, amelyet egyébként minden elítéltnek többnyire megadnak, a napokban utasította el a Fővárosi Törvényszék. Állítólag a kirendelt szakértők szerint a 4 év 6 hónapra ítélt főrendőrnél nem áll fenn az életveszély. Nos, úgy tűnik, igen nagyot tévedtek a bíróság szakértői, hisz ma váratlanul elhunyt dr. Kiss Ernő dandártábornok. Feltehetőleg a sikert sikerre halmozó főrendőr nem bírta elviselni azt, hogy ártatlanul kelljen börtönbe vonulnia. S az általa megküldött egészségügyi problémák mégiscsak életveszélyt jelentettek számára.

Az Esti Újság úgy tudja, komoly egészségügyi állapotromlás történt a tábornoknál az ellene folyó bírósági hercehurca miatt. Ő ugyanis váltig állította, ártatlan és nem követett el befolyással üzérkedést. Nem kért és mondott olyat az MVM 15 milliárdos büntetőperének vádlottjainak, hogy ő súlyos eurómilliókért elsimítja az ügyüket a belügyminiszternél s a legfőbb ügyésznél. Ennek ellenére elítélték.

Kiss tábornok a stressztől az egyik szemére elkezdett megvakulni információink szerint, súlyos depresszióba esett a magyar FBI kitalálója és megalkotója, valamint a szívével is komoly gondok mutatkoztak. El is kezdték Kiss tábornok kezelését, de március 7-re megkapta a börtönbehívót, ami miatt halasztási kérelemmel élt.

Kiss tábornok az elmarasztalása miatt a Kúriához fordult, amely a napokban döntött volna arról, hogy a tábornok kérelmét befogadja-e és tárgyalásra alkalmasnak találja. Kiss ezt már nem várta meg, pedig a Kúria arról is döntött volna értesüléseink szerint, hogy a börtönbüntetést végrehajtását felfüggesztik. A tábornok ügyében feltehetőleg a legfőbb bírói testület a váratlan haláleset miatt nem vizsgálja meg Kiss tábornok kérelmét, hisz az érintett elhunyt, de a Kúria ezt mellőzve hozhat állásfoglalást is, hogy mi az, ami jó vagy épp rossz bírói döntés volt a híres főrendőr büntetőperében.

(CS. T.)