hirdetés

Újabb érdekes szálaira bukkantunk a Pünkösdi egyháznál történt több mint 8 milliárdos adócsalása kapcsán. A lebukott egyház ugyanis 2019-ben megvette a különös felszámolás alá került Hotel Aqua Blue szállodát, a piaci ár negyedéért. Majd elálltak a vételtől, de felmerül a kérdés miből volt több mint 486 milliója az egyháznak erre ? Aligha adományokból, hanem inkább az a NAV által feltárt ellopott milliárdokból. A nagy biznisztől feltehetőleg azért álltak el a SOLE Fide vezetői, mert megtudták a NAV árgus szemekkel figyeli őket. S mindez életszerű magyarázat arra, hogy a zsíros üzletről inkább lemondtak, nehogy a NAV ezt is lefoglalhassa. Elég nagy baj volt már az is, hogy pont ekkor csapott le a NAV a Fideszes országgyűlési képviselőre Simonka Györgyre, akinek az egyik érdekeltségéhez tartozó vállalkozásnak épp a pünkösdi egyház adott 250 millió kölcsönt. Persze az érdekes kérdés, hogy a 8 milliárdos elcsalt állami milliárdok ügyében előzetes letartóztatásban lévő egyházi személyek ebben a fura hajdúszoboszlói felszámolói mutyiban vajon mit tudhatnak. Mert nem véletlenül hallgatnak. 

A SOLE Fide azért is érdekes szervezete a Pünkösdieknek mert a cég mögött az az O.Mariann vagy L.Mariann de a P.L.Mariann éveken is futó hölgy és társai vannak, akiknek a neve felmerült az Iszlám közösségnél és a Baptistáknál feltárt milliárdos állami pénzek és normatívák törvénytelen felhasználásánál. Tény kérdése, hogy az iszlámnál és a baptistáknál eltűnt milliárdok ügyében a mai napig nem nyomoz sem a NAV, se más szervezet.

De nézzük a hajdúszoboszlói Aqua Blue Hotel különös felszámolásának előzményeit, amelyek nagyon fontosak szerintünk. Az Esti Újság úgy tudja, hogy O.Mariann, aki a pünkösdiek SOLE Fide szervezete mögött található, és akinek a neve 2010-után felmerült az Iszlám Közösség és a Baptistáknál eltűnt állami milliárdok ügyében a fentebb nevezett szálloda tulajdonosával Varga Sándorral többször találkozott. O.Mariann ugyanis megakarta venni a hotelt, de a szoboszlói Varga családnak esze ágában nem volt értékesítenie az igencsak exklúzív hotelt, ahol termál víz, gyógyvíz volt a medencékben és minden vendég visszajárt és a hotelnek 300 üdülési joggal rendelkező fix vendége volt minden évben.

Megkerestük Varga Sándort, akitől mára elvették a szállodáját fura körülmények között, hisz ő épp kórházban élet halál között lebegett amikor kisemmizése elkezdődött.

Varga úr Ön valóban ismeri O.Mariannt ?
-Igen, 2002-óta úgy emlékezem. Kedves hölgy megakarta venni a hotelünket , adásvételi szerződés tervezet is készült , 2008 környékén és  emlékeim szerint 1.2 milliárdért akarta megvásárolni. Ez már akkor is nagyon alacsony ár volt a hotel piaci értékéhez képest.
-A Sole Fide név mond Önnek valamit ?
Persze ez Mariann szervezete,.

Nos, hogy O.Mariann mit kérhetett Varga úrtól nem tudjuk.

Az Aqua Blue Hotelnél lefolytatott felszámolások ékes bizonyítéka annak, hogy sajnos a felszámolók miképp játsszák ki a törvényt, ami épp az adósok kisemmizése ellen lett kihírdetve, és hozta ezt a törvényt létre a Fidesz-kormány, és miképp teszik tönkre a vállalkozókat a végrehajtók és felszámolók közösen. Sőt igencsak egyértelműnek tűnik, hogy nemcsak a végrehajtók de a felszámolók közt is dübörög a korrupció és a mutyi. S talán nem véletlenül kért a dutyiban lévő végrehajtói elnök az új tagjaitól 200 milliókat, hogy a korrupció tagjai lehessenk.

Most pedig lépésről lépésre bemutatjuk a felszámolók trükkjét arra miképp játsszák ki a törvényt, és ezt az Aqua Blue Hotelnél történt fura események bizonyítják be. A sors fura fintora, hogy rendszerszintű korrupciót épp azok tették nyilvánossá, akik végrehajtják és részesei.

A törvények értelmében a hajdúszoboszlói hotel felszámolója kérte az ingatlan piaci értékének a megállapítását egy szakértőtől. Nos érdekes, hogy a felkért szakértő a Hotelt csak 1.4 milliárd forintra értékelte, holott Hajdúszoboszlón egy több ezer négyzetméteres termálvízes, úszomedencés, közel 200 fő elhelyezésére alkalmas és a nemzetközileg is elismert fürdőtől alig száz méterre lévő ingatlan csak ennyit érne, de lépjünk ezen most túl.

Érdekes módon innentől kezdve jött a trükkös és a törvényi kiskapukat tudó felszámolók trükkje, akik az évtizedek óta tartó magabiztosságuk alapján attól sem rettennek meg, hogy esetleg bilincsbe verik őket. A felszámoló az elsőre kiírt és meghírdetett pályázatot visszavonta, és újat írtak ki. Ennek a trükknek az a lényege, hogy így az ingatlan meghatározott áránál első felhívásra nem lehet nagyobb eltérés a piaci ártól mint 10-20 %. A törvényt kijátszani persze ezzel a ki írom majd visszavonom csiki csukival kilehet játszani .

A második felhívásnál már a piaci ártól 30 %-al el térhet már a felszámoló és indokolnia sem kell miért vonja vissza a kiírást. A meghírdetett pályázatot háromszor hirdette meg a felszámoló 1.4 milliárdért de egyik sem járt eredménnyel. A negyedik pályázatnál a hotel már csak 980 milliót ért, ezt a felszámoló érvénytelenítette de nem tudni, hogy miért. Az ötödik pályázatnál már csak a hotel piaci értékének 55%-ért lett meghirdetve de ez is rejtélyes módon érvénytelen lett . A hatodik pályázatnál az új felszámoló 2019-ben Herczegné Korona Marianna azonban új értékbecslést kért és érdekes módon a hotel 100%-os piaci értéke már csak 385 millió forint lett. Az, hogy miért kellett új értékbecslés nem tudni. De mindenképp tekintsük ezt hitelesnek, hisz egy OKJ-s papírral rendelkező személy készítette, aki biztos neves és megtámadhatatlan profi szakértő. Azonban itt már érvényes lett a pályázat  a Pünkösdi egyház révén, tudják akik most 8 milliárdos adócsalási ügyben érintettek, mert az állami milliárdokat szervezetten ellopták. Sőt a meghirdetett értékre a SOLE Fide még rá is ígért és a 385 millió helyett 486 milliót ígért.

S úgy tűnik a Pünkösdi egyház valamilyen szinten érdekelt volt abban, hogy a felszámoló a nekik is biztosan nagyon kecsegtető töredék áron tudta megvenni a hotelt 486 millióért, 2019 nyarán. De itt is történt elég sok furcsaság vagy véletlen egybeesés.

Az adás-vétel meg is történt de valamiért aminek semmilyen nyomát nem találjuk, hogy miért a Sole Fide elállt az adásvételi szerződéstól. És képzeljék el még a foglalót is, azaz a pályázati biztosítékot a több mint 11 milliót is visszakapták a felszámolótól. Ami nem igazán érthető és a birtokunkban lévős szerződések alapján vissza sem lehetett volna fizetni, hisz nincs az adás-vételi szerződésben olyan pont, hogy ez a 11 millió visszajárna.

Az Esti Újság úgy tudja az egyházat körübelül ezen időszaktól 2109 év végétől, 2020-tól kezdve már árgus szemekkel figyelte a NAV. Nem véletlenül, hisz ekkor bukott le a Fidesz békési megmondó politikusa Simonka György, aki a pünkösdi egyházzal szoros baráti kapcsolatot ápolt, hisz még kölcsönt is kapott a politikus egyik érdekeltségéhez tartozó cég a 8 milliárdos adócsalásban érintett egyháztól. Így úgy tűnik és letagadhatatlan az, hogy ne ezen okok miatt gondolta meg magát a pünkösdiek Sole Fide szervezete.

Sajnos ekkor már az MPE bizony ekkoriban rendszer szintre emelte miképp kell az állami normativákat el lopni.

De az is egy magyarázat lehetne, hogy az egyház vezetése rájött arra, hogy most nem biztos, hogy kellene 486 millióért vásárolni, vagy épp az előzetesben lévő egyházi személyek gondolhatták azt, hogy ezt a 486 milliós vásárlást majd miből magyarázzák meg, hogy miből vették ?

Állami támogatást erre a hotel vásárlásra és más ingatlan vásárlásra sem kapott.

Nos nagyon úgy tűnik de lehet ez csak egy szerencsétlen véletlen, hogy marad a már ismert magyarázat honnan volt pénz, a NAV által 2022-ben feltárt 8 milliárdos adócsalásból.

Persze mi már nagyon kérdeznénk a pünkösdi egyház vezetését erről is , és másról is, de felesleges mert az eddigi tapasztalataink alapján hiába irunk, kérdezünk, az egyházi vezetők kommunikációs stratégiája a hallgatni arany szólásra épül.

Az is érdekes, hogy az MPE szervezetei nagyon sok ingatlant bérelnek különféle cégektől, amit állami normativákból fizet ki az egyház. S milyen érdekes, hogy ezen bérbeadó cégek mind mind valahogy köthetőek O.Mariannhoz vagy L.Mariannhoz, vagy épp a P.L Mariann néven futó hölgyhöz, mikor melyik nevét használja.

A hotel végül a Dunafaktor Pénzügyi Zrt.-hez. S lássunk csodát 2021-ben újabb értékbecslési készült, hogy miért nem tudni, de itt már 450 milliót állapított meg  a kirendelt szakértő . S természetesen itt is volt meglepetés, hisz ez a szakértő ezen értékbecslés után nem sokkal be is fejezte a pályafutását, mert a hotel tulajdonosai fegyelmi eljárást kértek a szakmai kamarától, a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarától, akik nem voltak hajlandóak ezt lefolytatni mondván ők ilyet nem tehetnek. a szakértő pedig ezen levelezgetések közben inkább befejezte igazságügyi értékbecslő karrierjét.

Az Aqua Blue hotel az igencsak alul értékelt 1.4 milliárdos első szakértői árhoz képest  negyed áron 450 millió forint értékben beszámítatott banki követelést és állítólagos egy fedezetlen váltóval szerezte meg a Hotelt, úgy, hogy egy petákot nem fizetett érte.

Visszatérve a Schadl-Völlner korrupciós ügynek valahol örülnünk kell, hisz kiderült rossz a végrehajtásokról és felszámolásokat szabályozó törvény és már az illetékesek tudják hol kell javítani a hibákat.

Szerencsére ez a Schadl által irányított korrupciós állami nagyüzemi szintre emelt ténykedés valamelyest most megtorpant, hisz a rendszer egyik feje a bírósági végrehajtók ex-vezére Schadl ex-elnök dutyiban van. S már nem sok helyen hírdetik a neten sem, hogy ingatlant vehetünk féláron.

Az Esti Újság úgy tudja már gőzerővel vizsgálják és nyomozzák, hogy a felszámolók mennyire érintettek és mennyire játszottak össze a becsületesnek hitt és a Fidesz által kinevezett Schadl György alatt működő bűnszervezettel. Úgy tudjuk van bőven adat a nyomozóknál erre, és ez a hajdúszoboszlói különös hotel felszámolás is példa erre.

Egyébként innentől kezdve érthető, hogy miért került akár többszáz millióba is az, hogy valaki végrehajtó lehessen a Schadl-csapatban. Hát ezért. A fenti példa alapján egy több milliárdos értékű hotelt meg lehet venni 0 forintért,  ha ismerjük a probléma megoldót, vagy Schadl úr gazdiját, aki most épp ott ül a vádlottak padján.